Γιάννενα: Επτά Σύλλογοι Πολυτέκνων στην Ήπειρο Γιάννενα: Επτά Σύλλογοι Πολυτέκνων στην Ήπειρο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Επτά Σύλλογοι Πολυτέκνων στην Ήπειρο

Γιάννενα: Επτά Σύλλογοι Πολυτέκνων στην Ήπειρο

Περισσότερο από μια ώρα διήρκησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της περιφέρειας Ηπείρου η συζήτηση για θέματα πολυτέκνων, τα οποία, ωστόσο, είναι εκτός της αρμοδιότητας της Επιτροπής.

Η συζήτηση προήλθε μετά από αίτημα του προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Ιωαννίνων Κώστα Μπαλωμένου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη τροποποίησης του «χάρτη» των Συλλόγων Πολυτέκνων, αλλά και αλλαγών σε θεσμικό επίπεδο, σχετικά με τον ορισμό του πολυτέκνου και την απόδοση της πολυτεκνικής ιδιότητας.

Μάλιστα, στράφηκε κατά της διοίκησης της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, λέγοντας πως ζητά συνδρομές χιλιάδων ευρώ από τους Συλλόγους, πως δαπανά τεράστια ποσά για οδοιπορικά και γενικότερα απέδωσε φαινόμενα «πολυτέκνων –μαϊμού» του παρελθόντος. 

Όπως ανέφερε στα μέλη της Επιτροπής, η πολυτεκνική ιδιότητα δίνεται από ιδιώτες, ενώ θα πρέπει να υπάρξει ένα πιο διαφανές και αδιάβλητο σύστημα.

Μετά την ενημέρωση που είχαν, ο πρόεδρος Οδυσσέας Πότσης και τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να ζητήσουν από όλους τους Συλλόγους Πολυτέκνων Ηπείρου τις θέσεις τους, προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση, ώστε να προωθηθεί στο αρμόδιο υπουργείο και την Ένωση Περιφερειών.

Βέβαια, ο ρόλος της Επιτροπής είναι εξαιρετικά περιορισμένος, αφενός γιατί δεν έχει καμία αρμοδιότητα, καθώς πρόκειται για θέματα που σχετίζονται με το νομοθετικό πλαίσιο, αφετέρου οι ίδιοι οι Σύλλογοι δεν έχουν καν κάποια κοινή εκπεφρασμένη θέση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Ήπειρο υπάρχουν επτά Σύλλογοι Πολυτέκνων: από ένας στους νομούς Ιωαννίνων και Άρτας, τρεις στον νομό Θεσπρωτίας και δύο στον νομό Πρέβεζας. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλωμένο, σε όλη τη χώρα υπάρχουν περί τις 180.000 πολυτεκνικές οικογένειες και στον νομό Ιωαννίνων περίπου 2.300.

ΞΑΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ
Μετά από αίτημα του αντιπροέδρου της Επιτροπής, εκ μέρους της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής», Κώστα Μπασιούκα, στη συνεδρίαση ήλθαν προς συζήτηση δύο θέματα που αφορούν στην καταγραφή ανηλίκων που χρήζουν βοήθειας και των ιατρικών και των κοινωνικών δομών στην περιφέρεια Ηπείρου. 

Τα ίδια θέματα είχαν υποβληθεί παλαιότερα με την αρμόδια υπηρεσία να αποστέλλει τον περασμένο Μάιο τα στοιχεία που διαθέτει σχετικά με τις δομές, τα οποία, όμως, δεν ικανοποίησαν πλήρως τον κ. Μπασιούκα που ζήτησε περαιτέρω στοιχεία, με στόχο η Επιτροπή να βοηθήσει τον καλύτερο συντονισμό και την αποτελεσματικότερη λειτουργία προς όφελος των πολιτών που έχουν ανάγκη.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκαν ακόμη η συνδιοργάνωση μιας συναυλίας κοινωνικής αλληλεγγύης και η διοργάνωση μιας έκθεση ξυλογλύπτων.

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Επτά Σύλλογοι Πολυτέκνων στην Ήπειρο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 553290643986093793
Σχόλια
item