Γιάννενα: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - «Πεζοπορικές Διαδρομές Σε Παλιά Μονοπάτια»

Γιάννενα: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - «Πεζοπορικές Διαδρομές Σε Παλιά Μονοπάτια»

Διεύθυνση Πανεπιστημιακού Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων



«Πεζοπορικές διαδρομές σε παλιά μονοπάτια»
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη δράση του προγράμματος «Πεζοπορικές διαδρομές σε παλιά μονοπάτια», που υλοποιεί η Διεύθυνση Πανεπιστημιακού Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ιωαννίνων. 


Η πρώτη πεζοπορική διαδρομή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016, στην Επαρχία Πωγωνίου και συγκεκριμένα στο φαράγγι του Κουβαρά. 

Μία πορεία που ξεκίνησε από το Δολό και κατέληξε στην Πωγωνιανή. Πρόκειται για ένα παλιό  μονοπάτι, που ακολουθούσαν καθημερινά στο παρελθόν οι μαθητές από το Δολό, για το σχολείο της Πωγωνιανής. 

Μετά την πεζοπορία, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο της Πωγωνιανής και το θεματικό μουσείο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου. 

Στο κέντρο, ο Φιλεκπαιδευτικός Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πωγωνιανής είχε οργανώσει γιορτή απόσταξης τσίπουρου. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου και οι φοιτητές γεύτηκαν τη ζεστή υποδοχή από τους ντόπιους και εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά του τόπου όπως και από τον πολιτισμό του.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους κ. Ματσούκα Γιώργο και Χόινα Τάσο – εκπροσώπους του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων, που ήταν οι αρχηγοί στην πεζοπορική διαδρομή – για την ασφάλεια που μας παρείχαν, το Φιλεκπαιδευτικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πωγωνιανής για τη ζεστή φιλοξενία, τους κ. Παπαδόπουλο Σταύρο και Κιτσώνα Αθανάσιο για την ξενάγηση στο πολύ ενδιαφέρον Λαογραφικό Μουσείο της Πωγωνιανής, τον κ. Κλείτσα Χρήστο για την εισήγηση στην ιστορία της επαρχίας Πωγωνίου, την κ. Κωστούλα Όλγα για τις πληροφορίες σχετικά με το φυσικό περιβάλλον και το πρόσφατο παρελθόν του Δολού -  χωριό από το οποίο κατάγεται, και όλους όσους αθόρυβα και αυθόρμητα βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να υλοποιηθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη δράση. 

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις πρυτανικές αρχές, που από την πρώτη στιγμή αποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την πρόταση και συνέβαλαν στην υλοποίησή της.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - «Πεζοπορικές Διαδρομές Σε Παλιά Μονοπάτια»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8052344280104220311
item