Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε παιδικό σταθμό στο Ρέθυμνο

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε παιδικό σταθμό στο Ρέθυμνο - Κεντρική Εικόνα
Συναγερμό προκάλεσε κρούσμα μηνιγγίτιδας στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για ένα παιδί ηλικίας τριάμισι ετών που φοιτά στο δημοτικό παιδικό σταθμό Ατσιποπούλου, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων.
Ωστόσο δεν πρόκειται για το μόνο περιστατικό. Άλλα δύο είναι τα παιδιά  που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χανίων ηλικίας 5 - 6 ετών.
Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του νομικού προσώπου του δήμου Ρεθύμνου, Γρηγόρη Τσιομπίκα, το παιδί την Τετάρτη είχε μεταβεί στον παιδικό σταθμό, ενώ την Πέμπτη  όχι. Σήμερα οι γονείς ενημέρωσαν για τα τεκταινόμενα και η δομή λειτούργησε με τα μισά περίπου παιδιά, αφού όποιος γονιός το επιθυμούσε δεν άφηνε το παιδί του στον παιδικό σταθμό.
Στο προσωπικό χορηγήθηκε εφάπαξ αντιβίωση προληπτικά και στα παιδιά αντιβίωση σιρόπι δύο ημερών με κινητοποίηση του δήμου Ρεθύμνου για την εξασφάλιση των απαιτούμενων ποσοτήτων από τα φαρμακεία.
Ο δημοτικός παιδικός υπεβλήθη και σε απολύμανση, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία απολύτως ανησυχία για το θέμα, μην τυχόν και είναι μη ανιχνεύσιμος φορέας και κάποιο άλλο από τα παιδιά ή το προσωπικό. Πάντως, σύμφωνα με τους γιατρούς το περιστατικό δεν εμπνέει καμία απολύτως ανησυχία αφού είναι ήπιας μορφής.
epirusblog.gr
5 of 5
Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε παιδικό σταθμό στο Ρέθυμνο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5010899981856280498
item