Γιάννενα: Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου, υποδέχθηκε τους πρωτοετείς φοιτητές του Γιάννενα: Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου, υποδέχθηκε τους πρωτοετείς φοιτητές του | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου, υποδέχθηκε τους πρωτοετείς φοιτητές του

Γιάννενα: Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου, υποδέχθηκε τους πρωτοετείς φοιτητές του

Εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του τμήματος, παρουσία του Πρύτανη, της Προέδρου και μελών ΔΕΠ του Τμήματος. 

Την εκδήλωση την οποία συντόνισε η Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη χαιρέτισε ο Πρύτανης κ. Γιώργος Καψάλης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία και το αναλυτικό πρόγραμμα που περιλάμβανε και ευχήθηκε στους φοιτητές καλές και δημιουργικές σπουδές. 

Το πρόγραμμα της υποδοχής άνοιξε η Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγήτρια κ. Μαρία Σακελλαρίου η οποία καλωσόρισε τους φοιτητές και στη συνέχεια προχώρησε σε μία αναλυτική παρουσίαση του Τμήματος. 

Το προπτυχιακό πρόγραμμα παρουσίασε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Θωμάς Μπάκας και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα Εργαστήρια και οι Εργαστηριακές Αίθουσες από την Καθηγήτρια κ. Μαρία Σακελλαρίου και την Καθηγήτρια κ. Τζένη Παγγέ, πρ. Κοσμήτορα του Π.Τ.Ν. 

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν το Εργαστήριο Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας, το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών και Εκπαίδευσης από απόσταση, το Εργαστήριο Ειδικής και Θεραπευτικής Αγωγής, το Εργαστήριο Ψυχολογίας, καθώς και οι Εργαστηριακές αίθουσες Προσχολικής Παιδαγωγικής, Σχολικής διαμεσολάβησης, Μουσικής, Εικαστικών, Μαθηματικών και Φυσικής. 

Ακολούθησε η παρουσίαση των ακόλουθων Ακαδημαϊκών Δράσεων των Μελών ΔΕΠ του Τμήματος: -International Summer School «Computer Science Evolution and Green Technologies» στην Κόνιτσα, από την Καθηγήτρια Τζένη Παγγέ -Summer University : Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ, στην Άνδρο και στην Κρήτη, από την Επίκουρη Καθηγήτρια Νικολέττα Τσιτσανούδη -«Summer School» Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Δημιουργική Μάθηση στην Παιδική Ηλικία», από την Καθηγήτρια Μαρία Σακελλαρίου -Σχολική Διαμεσολάβηση, από τον Επίκουρο Καθηγητή, Θεόδωρο Θάνο -Μουσικές Δράσεις, από τον Επίκουρο Καθηγητή, Θεοχάρη Ράπτη -Δράσεις Κινητικής Αγωγής και Μάθησης, από τον Επίκουρο Καθηγητή, Χαρίλαο Ζάραγκα.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της «Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου» από τον Προϊστάμενο Dr. Γεώργιο Ζάχο, καθώς και παρουσιάσεις της λειτουργίας της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας (Φ.Ο.Ε.Α.), του προγράμματος «Ευ ζην, Αθλητισμός, Γυμναστήριο Πανεπιστημίου» και των υπηρεσιών του «Συμβουλευτικού Κέντρου (Σ.ΚΕ.Π.Ι.). 

Ακολούθησε Συζήτηση με φοιτητές του Π.Τ.Ν. για το πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας (Erasmus +) για Σπουδές και Πρακτική Άσκηση με την κ. Τζένη Παγγέ και παρουσίαση της οργάνωσης A I ES E C στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήματα των πρωτοετών φοιτητών σχετικά με τις σπουδές τους στο Τμήμα.

epirusgate.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου, υποδέχθηκε τους πρωτοετείς φοιτητές του
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3951449725298038019
Σχόλια
item