Ο Τραμπ καταδίκασε την ακροδεξιά οργάνωση που πανηγύρισε με ναζιστικό χαιρετισμό -Αλλαξε γνώμη και για το κλίμα

Ο Τραμπ καταδίκασε την ακροδεξιά οργάνωση που πανηγύρισε με ναζιστικό χαιρετισμό -Αλλαξε γνώμη και για το κλίμα
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκήρυξε την ακροδεξιά οργάνωση που πανηγύρισε με ναζιστικό χαιρετισμό για την εκλογή του, ενώ όπως φαίνεται πλέον άλλαξε γνώμη και για την κλιματική αλλαγή.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ συνάντησε τελικά δημοσιογράφους των New York Times, ένα ραντεβού το οποίο τις προηγούμενες ώρες αρχικά ακύρωσε με ένα tweet, καταγγέλλοντας τον «κακό τόνο» της εφημερίδας, για να αλλάξει γνώμη στη συνέχεια.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την εκδήλωση ακροδεξιών, στην οποία κάποιοι έκαναν ναζιστικούς χαιρετισμούς, φωνάζοντας «Hail Trump», μετά από μία ομιλία για τον λευκό εθνικισμό.
«Τους καταδικάζω. Αποκηρύσσω και καταδικάζω», είπε ο Τραμπ μιλώντας στους New York Times.
«Δεν θέλω να βλάψω τους Κλίντον»
Αν και δήλωσε ότι η έρευνα για το Ιδρυμα Κλίντον παραμένει στο τραπέζι, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε δίωξη, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να βλάψει την οικογένεια της αντιπάλου του.
«Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ διχαστικό για τη χώρα», πρόσθεσε σημειώνοντας μάλιστα ότι κάποιοι μπορούν να πουν ότι το Ιδρυμα Κλίντον έχει κάνει καλή δουλειά.
Αλλαγή στάσης και για το κλίμα
Από τις απαντήσεις που έδωσε, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως αλλάζει τη στάση του σε ένα ακόμη θέμα: σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή.
«Την μελετώ πολύ προσεκτικά. Εχω ανοιχτό μυαλό στο ζήτημα», απάντησε, προσθέτοντας μάλιστα ότι «υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στην ανθρώπινη δραστηριότητα και την κλιματική αλλαγή», ενώ σημείωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας η καθαρή ατμόσφαιρα.
Προεκλογικά, ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει ως απάτη κατασκευασμένη από τον άνθρωπο την υπερθέρμανση του πλανήτη.
«Αν ο Μπάνον ήταν ρατσιστής, δεν θα του έδινα τη θέση»
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε και τον Στιβ Μπάνον, τον άνθρωπο που επέλεξε ως επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου, προκαλώντας αντιδράσεις καθώς αρκετοί τον θεωρούν ρατσιστή.
«Αν πίστευα ότι είναι ρατσιστής ή ακροδεξιός, ή κάτι τέτοιο, δεν θα σκεφτόμουν καν να τον προσλάβω», σχολίασε ο Τραμπ. «Νομίζω ότι είναι σκληροί μαζί του και ότι περνά δύσκολα, γιατί δεν είναι αυτός που λένε», πρόσθεσε.
«Μου άρεσε ο Ομπάμα»
Ο Τραμπ ρωτήθηκε και για τη συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο, την πρώτη φορά που είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ. «Πραγματικά μου άρεσε πολύ. 
Είπε ωραία πράγματα μετά από τη συνάντηση, όπως και εγώ είπα για εκείνον», απάντησε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει αν τον συμπάθησε ο Ομπάμα. «Νομίζω ότι προσπαθεί απόλυτα να κάνει το σωστό για τη χώρα, σε ό,τι αφορά τη μετάβαση», πρόσθεσε, ενώ δήλωσε ότι νιώθει άνετα για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.
Επίσης, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα τόσο από τον Τιμ Κουκ, όσο και από τον Μπιλ Γκέιτς, μετά από την εκλογή του.
Για τη Συρία
«Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην τρέλα στη Συρία. Πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα», είπε για το ζήτημα ο Τραμπ, ενώ πρόσθεσε ότι έχει διαφορετική άποψη από όλους τους άλλους για το θέμα. Επίσης, αναφερόμενος στον ρόλο των ΗΠΑ στον κόσμο, δήλωσε ότι η χώρα του δεν πρέπει να είναι «δημιουργός εθνών» κατά την άποψή του.
Για τις επιχειρήσεις του
Θεωρητικά, θα μπορούσα να συνεχίσω να υπογράφω επιταγές στην εταιρεία μου, είπε ο Τραμπ όταν τον ρώτησαν για τις επαγγελματικές δραστηριότητές του, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό σταδιακά σταματά, καθώς δίνει τον έλεγχο στα παιδιά του.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Τραμπ καταδίκασε την ακροδεξιά οργάνωση που πανηγύρισε με ναζιστικό χαιρετισμό -Αλλαξε γνώμη και για το κλίμα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 906573256579063115
item