Δ. Παπαδημητρίου: Πρώτος στόχος οι επενδύσεις με σεβασμό στο ευρώ και την Ευρώπη


Δ. Παπαδημητρίου: Πρώτος στόχος οι επενδύσεις με σεβασμό στο ευρώ και την Ευρώπη

Την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, με απόλυτο σεβασμό στο ευρώ και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής με τον προκάτοχό του Γιώργο Σταθάκη.

Η τοποθέτηση του κ. Παπαδημητρίου έρχεται στον απόηχο παλαιότερων δηλώσεών του για υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος. Αυτή η λύση παραλλήλου νομίσματος δεν υπάρχει, η κυβέρνηση το έχει κάνει γνωστό αυτό, είπε για το θέμα ο υπουργός. «Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν ακαδημαϊκός […] Μερικά πράγματα ίσως να ήταν και λάθος».

Ο κ. Παπαδημητρίου χαρακτήρισε τις επενδύσεις «ατμομηχανή της οικονομίας» και επισήμανε πως η κυβέρνηση «διάκειται φιλικά» και είναι «ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό».

Προσέθεσε πως στόχος της Αθήνας είναι να οικοδομήσει βαθμιαία την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αξιοποιώντας στο έπακρο το εργατικό δυναμικό της αλλά και τα πλεονεκτήματα που της προσφέρει η ευρωζώνη, με τη σταθερή πολιτική της ΕΚΤ και την ελευθερία στο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών.

Επικαλέστηκε δε ως παράδειγμα τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχει ζήσει πολλά χρόνια και όπου – όπως είπε – οι επενδύσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομικής στρατηγικής.

Ο νέος υπουργός προσέθεσε ότι παράλληλα θα γίνει προσπάθεια για την καταπολέμηση των παθογενειών που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία και εμποδίζουν την επανεκκίνησή της.

«Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα και αρχίζουμε σκληρή δουλειά», είπε.

«Από την επιτυχία του συγκεκριμένου υπουργείου θα αρχίσει ο ελληνικός λαός να ανακουφίζεται από την πίεση που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια. Στις πλάτες μας πέφτει το βάρος για να στρίψει η πορεία της χώρας» δήλωσε ο νέος υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.

epirusblog.gr
5 of 5
Δ. Παπαδημητρίου: Πρώτος στόχος οι επενδύσεις με σεβασμό στο ευρώ και την Ευρώπη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4450479199198390314
item