Γαλλία: Συνελήφθησαν ισλαμιστές που σχεδίαζαν επίθεση στο Παρίσι

Γαλλία: Συνελήφθησαν ισλαμιστές που σχεδίαζαν επίθεση στο Παρίσι - Κεντρική Εικόνα
Τα μέλη της ομάδας των συλληφθέντων που θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδίαζαν την τρομοκρατική επίθεση της 1ης Δεκεμβρίου στην περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας είχαν δηλώσει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και βρίσκονταν σε επαφή με έναν «εντολέα στην ιρακινο-συριακή ζώνη», δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολένς.
Η γαλλική αστυνομία, που συνέλαβε τους υπόπτους το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανακάλυψε «πολύ σαφή σημειώματα δήλωσης πίστης στο Ντάες» (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), δήλωσε ο Φρανσουά Μολένς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 
«Η ομάδα του Στρασβούργου, αλλά και το άτομο που συνελήφθη στην Μασσαλία διέθεταν κοινές εντολές... οι οποίες είχαν μεταβιβασθεί από εντολέα από την ιρακινο-συριακή ζώνη μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών», εξήγησε ο γενικός εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας.
Επτά ύποπτοι συνελήφθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Στρασβούργο και στη Μασσαλία, ως ύποπτοι για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης. Δύο από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι πέντε οδηγήθηκαν σήμερα στους αρμόδιους για υποθέσεις τρομοκρατίας δικαστές.
Η επεξεργασία των στοιχείων οδήγησε στο συμπέρασμα «ότι σχεδιαζόταν ενέργεια από την ομάδα του Στρασβούργου για την 1η Δεκεμβρίου, χωρίς να είναι ωστόσο δυνατόν να προσδιορισθεί στο στάδιο αυτό ποιος ήταν ο ακριβής στόχος που είχε επιλεγεί μεταξύ εκείνων που εξέταζε η ομάδα», διευκρίνισε ο εισαγγελέας.
«Περί τους δέκα στόχους αποτέλεσαν αντικείμενο αναζήτησης στο Ιντερνετ από τα μέλη του πυρήνα και μπορούν να συνιστούν εν δυνάμει στόχους», είχε προηγουμένως δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της έρευνας.
Ανάμεσά τους, η έδρα της δικαστικής αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού, η χριστουγεννιάτικη αγορά της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων, το πάρκο Ντίσνεϊλαντ-Παρίσι, στην περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, εξωτερικοί χώροι καφέ στον βορειοανατολικό τομέα του Παρισιού, ένας σταθμός του μετρό και σειρά χώρων λατρείας.
epirusblog.gr
5 of 5
Γαλλία: Συνελήφθησαν ισλαμιστές που σχεδίαζαν επίθεση στο Παρίσι
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7693316086303986947
item