Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς θεωρούν «εχθρική» πιθανή εκλογή του Τραμπ Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς θεωρούν «εχθρική» πιθανή εκλογή του Τραμπ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς θεωρούν «εχθρική» πιθανή εκλογή του Τραμπ

Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς θεωρούν «εχθρική» πιθανή εκλογή του Τραμπ

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στη Γερμανία πιστεύυν ότι με πρόεδρο του Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο, θα διαταραχθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς πιστεύουν ότι οι σχέσεις του Βερολίνου με την Ουάσινγκτον θα δεχτούν σοβαρές πιέσεις αν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ στην Ευρώπη και η έκτη μεγαλύτερη αγορά για τις αμερικανικές εξαγωγές.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ τηρεί σιγή για τον Τραμπ, μολονότι ο μεγιστάνας της έχει επιτεθεί κατ' επανάληψη για την απόφασή της να δεχτεί στη χώρα της σχεδόν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες πέρσι. Τον Σεπτέμβριο πάντως την χαρακτήρισε "μια πραγματικά μεγάλη ηγέτιδα".

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ένας πρώην πάστορας και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πρώην Ανατολική Γερμανία, έχει εκφράσει ανησυχίες ιδίως επειδή ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας είναι «απρόβλεπτος». Και απ' ότι φαίνεται, πολλοί Γερμανοί συμφωνούν με τον πρόεδρό τους.

Μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid δείχνει ότι το 77% των Γερμανών φοβάται ότι θα υπάρξει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών αν εκλεγεί ο Τραμπ. Αντιθέτως, το 67% πιστεύει ότι οι στενές σχέσεις των ΗΠΑ με τη Γερμανία δεν θα διαταραχθούν αν εκλεγεί πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον.

Οι κυριότερες ανησυχίες των Γερμανών είναι η στάση που θα τηρήσει ο Τραμπ απέναντι στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ. 


Τον Ιούλιο ο Τραμπ προκάλεσε σοκ στο Βερολίνο, όταν είπε πως αν η Ρωσία επιτεθεί σε μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ ο ίδιος θα εξετάσει πρώτα αν η χώρα αυτή έχει τηρήσει τις στρατιωτικές δεσμεύεις που έχει αναλάβει, πριν αποφασίσει να της παράσχει στρατιωτική βοήθεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Epirusblog Gr
5 of 5
Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς θεωρούν «εχθρική» πιθανή εκλογή του Τραμπ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 6164373010979232538
Σχόλια
item