Άρτα: Σύσκεψη του Συνδικάτου οικοδομών και συναφών επαγγελμάτων Ν. Άρτας στο Εργατικό Κέντρο


Άρτα: Σύσκεψη του Συνδικάτου οικοδομών και συναφών επαγγελμάτων Ν. Άρτας στο Εργατικό Κέντρο
Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ.

Η διοίκηση του Συνδικάτου οικοδομών και συναφών επαγγελμάτων Ν. Άρτας συνυπογράφει το κάλεσμα εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και καλεί τα μέλη του σε ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή των αντεργατικών νόμων που τις διέλυσαν.

Η οργάνωση της πάλης για την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς και μεροκάματα, για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και ειδικά η επαναφορά του καθεστώτος των ΣΣΕ πρέπει να είναι στην προμετωπίδα του αγώνα μας, γιατί συνδέεται με όλους τους όρους ζωής και δουλειάς των εργαζομένων, γιατί επιδρά στο σήμερα και το αύριο. 

Συνδέεται με τον μισθό, με την ασφάλιση και τα όρια συνταξιοδότησης, με το ωράριο, με την άδεια, με την αμοιβή της υπερωρίας, με τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλείας, με διάφορες κοινωνικές παροχές, επιδόματα ανεργίας, ασθένειας, τις συντάξεις κ.α.

Γνωρίζουμε καλά ότι η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας είναι πολύ δύσκολη. Φόροι, χαράτσια, ακρίβεια μας οδηγούν στην εξαθλίωση και την φτώχια. 

Η ζωή μας κάθε μέρα που περνάει σημαδεύεται από τις συνέπειες της μεγάλης μακροχρόνιας ανεργίας, της απληρωσιάς για όσους δουλεύουν, των αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν, της αύξησης της εκμετάλλευσης και των συνθηκών γαλέρας στους χώρους δουλειάς. 

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση και οι θεσμοί, έχουν συμφωνήσει και ετοιμάζονται να φέρουν νέα μέτρα για:

- Παραπέρα χτύπημα μισθών και εργασιακών σχέσεων.

- Απελευθέρωση του ορίου για μαζικές απολύσεις.

- Κατάργηση του δωροαδειόσημου.

Για να προωθήσουν αυτούς τους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς είναι έτοιμοι να φέρουν νομοσχέδιο με σκοπό να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα της απεργίας.

Συνάδελφοι,

Τις λύσεις που εμείς έχουμε ανάγκη θα τις επιβάλλουμε με τον οργανωμένο αγώνα μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Κάθε καθυστέρηση και αναμονή θα προσθέτει νέες δυσκολίες στη ζωή μας.

Τίποτα δε μπορεί να προχωρήσει χωρίς ρήξεις και συγκρούσεις με το κεφάλαιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Ότι έχει κερδίσει η εργατική τάξη το έχει κερδίσει με αγώνες και αίμα, δε μας χάρισε κανείς τίποτα.

Ο κλάδος μας τις όποιες καταχτήσεις είχε τα προηγούμενα χρόνια ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και συγκρούσεων. Στη ζωή όμως επιβεβαιώθηκε ότι στον καπιταλισμό τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το κεφάλαιο παλεύει με κάθε τρόπο να πάρει πίσω ότι παραχώρησε κάτω από την πίεση του εργατικού κινήματος. 

Γι΄ αυτό η εργατική τάξη πρέπει να σκεφτεί πιο βαθιά, για πιο αποτελεσματικό αγώνα, που θα συνδέει την καθημερινή πάλη με τον αγώνα για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας. 

Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας, συμμετέχοντας στην συλλογική δράση του συνδικάτου μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας.

Σε καλούμε να πάρεις μέρος στη συζήτηση, στις αποφάσεις και στην οργάνωση του αγώνα, ώστε να βγούμε επιθετικά και να διεκδικήσουμε:

 Την επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58.

 Ελαστικοποίηση των προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση π.χ. 13ετία, όριο ενσήμων, προσμέτρηση όλου του χρόνου της ανεργίας κ.λπ.

 Διανομή στους οικοδόμους των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. 

 Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο καιρό είναι άνεργοι.

 Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 Μείωση των τιμολογίων ρεύματος, νερού και σταθερού τηλεφώνου κατά 50%. Καμία διακοπή των παροχών αυτών για όλη την περίοδο της ανεργίας.

 Αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου του διαστήματος της ανεργίας χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται κράτος και εργοδότες.

 Σχεδιασμό και υλοποίηση έργων υποδομής, με ευθύνη του κράτους και την αντίστοιχη χρηματοδότηση.

 Έργα κατασκευής και συντήρησης π.χ. σχολείων, παιδικών σταθμών, νοσοκομείων, φοιτητικών εστιών, κ.λπ.

 Έργα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συναδέλφων και όχι μόνο, όπως αντιπλημμυρικά έργα, που να μην πνίγονται, να μην πλημμυρίζουν σπίτια και επιχειρήσεις, να μην πνίγονται άνθρωποι κ.λπ.

 Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης κτιρίων, σχολείων κ.ά.

 Έργα δρόμων, αποχετεύσεων, βιολογικών καθαρισμών κ.α. που θα βελτιώνουν και το επίπεδο ζωής μας. 

Μπροστά στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να μας γονατίσουν, απαντάμε με μαζική συμμετοχή στη ζωή και τη δράση του Συνδικάτου.

maxitisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Σύσκεψη του Συνδικάτου οικοδομών και συναφών επαγγελμάτων Ν. Άρτας στο Εργατικό Κέντρο
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7589896659240549762
item