Άρτα: Ενημέρωση για τα προβλήματα από τον Σύλλογο Γονέων με Τρία Τέκνα Ν. Άρτας Άρτα: Ενημέρωση για τα προβλήματα από τον Σύλλογο Γονέων με Τρία Τέκνα Ν. Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ενημέρωση για τα προβλήματα από τον Σύλλογο Γονέων με Τρία Τέκνα Ν. Άρτας

Άρτα: Ενημέρωση για τα προβλήματα από τον Σύλλογο Γονέων με Τρία Τέκνα Ν. Άρτας

Μην θέτετε την οικογένεια με πολλά τέκνα στο περιθώριο.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων με Τρία Τέκνα Νομού Άρτας, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με συναντήσεις που είχε με υπουργούς της ανασχηματισμένης κυβέρνησης καθώς και με εκπροσώπους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με σκοπό την ενημέρωσή τους για τα προβλήματα της περιοχής μας που αφορούν τις Τρίτεκνες οικογένειες.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Χρήστο Γιώτη και την Γραμματέα Γεωργία Βασσιούλα, αναφέρονται τα εξής:


«Τα σημαντικότερα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν:


1. Οι μεταγραφές Φοιτητών και ο τρόπος μοριοδότησής τους. Επιζητούμε ένα ποιο δίκαιο σύστημα παρόμοιο με εκείνο που εφαρμοζόταν έως το 2009.
2. Τροποποίηση της μοριοδότησης των Τρίτεκνων φοιτητών στις Φοιτητικές Εστίες. Επιζητούμε αύξηση του εισοδηματικού ορίου.

3. Τροποποίηση στη διαδικασία εφαρμογής του προγράμματος ΤΕΒΑ και του προγράμματος Αποσυρόμενων Οπωροκηπευτικών. Παρόλο που ο σύλλογος Τριτέκνων Άρτας αποτελεί έναν πιστοποιημένο φορέα με βάση την Απόφαση Α.Π. Δ28/Π2Γ/12487/941/16-04-2014 του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μέχρι και σήμερα ο σύλλογος μας δεν έχει ατομικό κωδικό με αποτέλεσμα οι διανομές του συλλόγου να εξαρτώνται από την Περιφέρεια. Αν και η συνεργασία μας με την περιφέρεια είναι άψογη παρόλα αυτά οι διανομές είναι περιορισμένες γιατί ο συντονισμός όλων είναι δύσκολος. Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε άπορες οικογένειες θα πρέπει το πρόγραμμα ΤΕΒΑ να μπορεί να επιμεριστεί, κάθε φορέας θα πρέπει να μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα και να λογοδοτεί βεβαίως στην Περιφέρεια. Οι σύλλογοι είναι οργανωμένοι φορείς και επειδή όλα τα χρόνια οργάνωναν διανομές τροφίμων μπορούν εύκολα να ολοκληρώνουν τέτοιες δράσεις.
4. Επιζητούμε μια πιο αυστηρή εφαρμογή του άρθρου 13 του νόμου 4368/16 που αφορά μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή την απαλλαγή από αυτούς για τους τρίτεκνους. Είναι γεγονός ότι τα οικονομικά του Δήμου Αρταίων είναι περιορισμένα, θα ήταν άδικο επίσης να μην αναγνωρίσουμε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να βοηθήσει, όμως τα μέλη μας ανήκουν σε ένα δημογραφικό υποσύνολο το οποίο είναι αντίστοιχο των Πολυτέκνων οπότε ο όρος άποροι ή ένταξη μόνο άπορων τρίτεκνων σε αντίστοιχες απαλλαγές δεν μας καλύπτει. Επιπλέον ο νόμος ερμηνεύεται κάθε φορά διαφορετικά με αποτέλεσμα να εφαρμόζεται και διαφορετικά σε κάθε πόλη.
5. Μοριοδότηση Τριτέκνων στα κυλικεία και περίπτερα (σχολεία, δημοτικά αναψυκτήρια, νοσοκομεία κ.α,). Ζητούμε την ύπαρξη ξεχωριστής μοριοδότησης αντίστοιχης των Πολυτέκνων.
6. Μειωμένο Αστικό Εισιτήριο. Αν και αρκετά χρόνια ο αντίλογος στο αντίστοιχο αίτημα μας ήταν το ότι δεν είναι εύκολο γραφειοκρατικά και οικονομικά να ενταχθούν οι Τρίτεκνοι στα εκπτωτικά εισιτήρια παρατηρήσαμε όμως ότι η αντίστοιχη ένταξη των ανέργων ήταν εύκολη γεγονός που αποδεικνύει ότι τελικά ίσως και να μην είναι ακατόρθωτη η ένταξή μας στα στο μειωμένο εισιτήριο.
7. Η Αβεβαιότητα σχετικά με το επίδομά μας. Πρόκειται για πληροφορίες η οποίες αν και μπορεί να μην αληθεύουν, προκαλούν μεγάλη αναστάτωση. Θα θέλαμε η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις και η Αξιωματική Αντιπολίτευση να διευκρινίσει τις θέσεις της. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι και πολύ περισσότερο οι θεσμοί ότι το πολυτεκνικό επίδομα, το τριτεκνικό επίδομα και τα οικογενειακά επιδόματα αποτελούν το τελευταίο οχυρό κοινωνική προστασίας των οικογενειών μας.
8. Ενημέρωση σχετικά με το πρόβλημα των συμβασιούχων σχολικών Καθαριστριών του Δήμου Αρταίων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και Τρίτεκνες, με σκοπό την προστασία τους και την αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων περιστατικών και αντιδικιών.
9. Τροποποίηση του συντάγματος του άρθρου 21, με σκοπό να χαρακτηριστούν οι Τρίτεκνες οικογένειες ως πολύτεκνες. ΤΟ ΑΡΘΡΟ 21 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΡΙΖΕΙ: «O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και o γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους». Η τροποποίηση του Άρθρου θα αποτελέσει ηθική δικαίωση του αγώνα μας σε μια εποχή που οι διαφοροποιήσεις μας από τις πολύτεκνες οικογένειες είναι ελάχιστες.


Είναι γενικότερα γνωστό τόσο από μελέτες της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας όσο και από μελέτες άλλων φορέων που ασχολούνται με τη δημοκρατική εξέλιξη ότι ΓΙΑ 6Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ στην πατρίδα μας. 


Μια πόλη των 90000 ατόμων δεν γεννήθηκε και παράλληλα αυξήθηκε το ποσοστό του γηρασμένου πληθυσμού στην Ελλάδα που είναι διπλάσιο του αντιστοίχου ποσοστού ηλικιών 0-14 ετών. 

Είναι αναγκαία η παράλληλη αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, όπως αρκετές χώρες της ΕΕ το έχουν πράξει(Γαλλία). 

Πιο συγκεκριμένα στον Νομό μας φέτος δεν λειτούργησαν νηπιαγωγεία ενώ ακόμα και στην πόλη της Άρτας στην Πρώτη Δημοτικού σε πολλά σχολεία δεν γράφτηκαν πάνω από 30 παιδιά και μάλιστα σε αρκετά σχολεία με το ζόρι λειτούργησαν δύο τάξεις πρώτης Δημοτικού.

Το μήνυμα είναι σαφές είναι επιτακτική η ανάγκη να ενσκήψτε στην οικογένεια, στην οικογένεια με πολλά τέκνα (τρία και άνω) στο υγιές κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας μας και μην την θέτετε στο περιθώριο.


Η πηγή στερεύει και το καλύτερο ασφαλιστικό σύστημα να συντάξετε πάλι δεν θα έχετε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα».

ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Ενημέρωση για τα προβλήματα από τον Σύλλογο Γονέων με Τρία Τέκνα Ν. Άρτας
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 777896987328522063
Σχόλια
item