Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ομπάμα για το δείπνο προς τιμήν του Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ομπάμα για το δείπνο προς τιμήν του | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ομπάμα για το δείπνο προς τιμήν του

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ομπάμα για το δείπνο προς τιμήν του
Από στιγμή σε στιγμή ξεκινά το δείπνο στο προεδρικό μέγαρο που παραθέτει ο Προκόπης Παυλόπουλος στον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Δεξιά από τον Μπάρακ Ομπάμα κάθισαν οι κ.κ. Τσίπρας, Ιερώνυμος, Μητσοτάκης, Λιου και Τσακαλώτος, ενώ αριστερά του Προέδρου των ΗΠΑ οι κ.κ. Παυλόπουλος, Βούτσης, Πιάτ, Δραγασάκης και Καμμένος.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Εν συνεχεία ο κ. Παυλόπουλος συνόδευσε τον κ. Ομπάμα στην αίθουσα «Βυζαντινό» του Προεδρικού Μεγάρου, όπου βρίσκονται οι 130 προσκεκλημένοι οι οποίοι έχουν επιλεγεί με θεσμικά κριτήρια. Από πολιτικούς αρχηγούς θα πραβρίσκονται μόνο ο Πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί βρίσκονται επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών, Αμυνας, Οικονομίας, Οικονομικών, Τουρισμού και Πολιτισμού. Παρών είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος,  εκπρόσωποι θεσμών και φορέων, πρυτάνεις και υπηρεσιακοί υπάλληλοι του ΥΠΕΞ.
Αρχικά παιάνισαν οι δύο εθνικοί ύμνοι των ΗΠΑ και της Ελλάδας.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την προσφώνηση προς τον υψηλό προσκεκλημένο.
Η προσφώνηση Παυλόπουλου στον Ομπάμα
Κύριε Πρόεδρε σας υποδέχομαι ως πρόεδρο των ΗΠΑ που υπηρέτησε τον σεβασμό του ανθρώπου και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.
Πρώτον, εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία και εμπνεόμαστε από τον θεσμό των θεσμικών αντιβάρων. Θωρακίζουν τη λαϊκή κυριαρχία, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από παρεμβάσεις όλων εκείνων των θεσμών που στην παγκοσμιοποίηση στερούνται οποιασδήποτε δημοκρατικής αναγνώρισης.
Δεύτερον, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ένα τεράστιο οικονομικό κόστος που δεν είναι υπεύθυνος αλλά οφείλεται σε λάθος πολιτικές. Παρά το κόστος αυτό ο λαός παραμένει στην Ε.Ε. και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Αγωνιζόμαστε να επιστρέψει στις αρχές που ξεκίνησε η Ε.Ε.
Τρίτον, ανταποκρινόμαστε με αξιοπρέπεια σε ό,τι αφορά το οξύτατο προσφυγικό ζήτημα το οποίο έχει προκύψει από τον πόλεμο στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.
Σεβόμαστε τον πρόσφυγα και τον αντιμετωπίζουμε με όρους δικαιοσύνης, αναμένουμε την αλληλεγγύη των εταίρων μας.
Ελπίζω ότι η δική σας έκκληση θα είναι εκείνη που θα ανοίξει τις συνειδήσεις. Η προστασία των προσφύγων κατάγεται από τον θεσμό του ικέτη και παραμένουμε πιστοί. Για να αντιμετωπίσουμε τη βάρβαρη τρομοκρατία. Πρέπει να λήξει ο πόλεμος στη Συρία.
Να συνεργαστούν αρμονικά η Ρωσία και οι ΗΠΑ.
Το συνειδητοποιήσατε εγκαίρως. Καιρός να αγωνιστούμε όλοι για να τελειώσει η χειρότερη πληγή.
Από την Αθήνα που έχει ως σύμβολο τον Παρθενώνα σας προτρέπουμε να συνεχίσετε να αγωνίζεστε για τα ίδια ιδανικά. Πάρτε μαζί σας και την Ελλάδα σε αυτό σας το οδοιπορικό. Εκ μέρους του ελληνικού λαού σας κάνω ένα συμβολικό δώρο, σας προσφέρουμε την «κρυφή Ελλάδα» ως δώρο - όπως είχε πει ο Μαλρό «όλοι οι άνθρωποι στη Δύση κουβαλάμε μία κρυφή Ελλάδα στην καρδιά μας».
Η αντιφώνηση Ομπάμα
«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρωθυπουργέ, κυρίες και κύριοι είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στην Ελλάδα, σας ευχαριστώ για τη ζεστασιά που μας δείξατε σε αυτή την επίσκεψη», τόνισε αρχικά ο Μπαράκ Ομπάμα.
«Φυσικά η φιλοξενία σας δεν αποτελεί έκπληξη! Θα έχω πολλά περισσότερα να πω αυριο στην ομιλία μου για τα κοινά μας στοιχεία. Είμαστε ευγνώμονες για τη συμμαχία μας με τον ελληνικό λαό. Έχουμε σταθεί με αλληλεγγύη σε καιρούς ειρήνης και πολέμων, αλλά κυρίως τον τελευταίο καιρό που η Ελλάδα ζούσε δύσκολες στιγμές», συνέχισε ο απερχόμενος πλανητάρχης.
«Είμαστε ευγνώμονες για τη φιλία μας με τον ελληνικό λαό. Σήμερα θέλω να ξέρετε ότι όσο προχωράτε μπροστά θα έχετε δίπλα σας τις ΗΠΑ. Θέλω να κλείσω με ένα γράμμα το 1821 όταν η Ελλάδα ξεκίνησε τον αγώνα της. Έλληνας πατριώτης έγραψε ότι οι αρετές είναι ίδιες με των Αμερικανών, σας θεωρούμε φίλους», συμπλήρωσε ο Ομπάμα
«Τέλος, με τα ποτήρια ανά χείρας, ο Μπάρακ Ομπάμα έκανε πρόποση και δήλωσε πως εύχεται Έλληνες και Αμερικανοί να ζουν αρμονικά σαν αδέρφια, ενώ χρησιμοποίησε και τη δεύτερη ελληνική φράση», λέγοντας στην υγειά μας.
Η παιδική χορωδία έκπληξη
Στη συνέχεια η παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής και η ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας θα ερμηνεύσουν δύο τραγούδια στα ελληνικά ("Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ", και "Χρυσοπράσινο Φύλλο" του Μ. Θεοδωράκη) και δύο τραγούδια στα αγγλικά ("Imagine" και "Sound of Silence")
Το μενού
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δείπνο θα έχει γαρίδες με ριζότο, σφυρίδα Λευκάδας με βραστά λαχανικά, γλυκό με κάστανο, λευκό κρασί και στο τέλος, τσάι ή καφέ.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο το δείπνο να ολοκληρωθεί στις 21:30.
Πηγή: iefimerida.gr 
Epirusblog Gr
5 of 5
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ομπάμα για το δείπνο προς τιμήν του
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8483413285981092839
Σχόλια
item