Άρτα: Ιατροδικαστή αποκτά από σήμερα και η Άρτα! Άρτα: Ιατροδικαστή αποκτά από σήμερα και η Άρτα! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ιατροδικαστή αποκτά από σήμερα και η Άρτα!

Άρτα: Ιατροδικαστή αποκτά από σήμερα και η Άρτα!
Ιατροδικαστή αποκτά από σήμερα και η Άρτα. Είναι γνωστή η ανά την Ελλάδα έλλειψη ιατροδικαστών και τα συνεπακόλουθά της όποτε παραστεί ανάγκη ιατροδικαστικής αυτοψίας-εξέτασης.
Στο «Διαύγεια» υπάρχει αναρτημένη η απόφαση πρόσληψης επικουρικού ιατροδικαστή για την Άρτα με διάρκεια σύμβασης δύο έτη και τέσσερις μήνες.
Αναμφίβολα θα ανακουφίσει την ιατροδικαστική υπηρεσία των Ιωαννίνων η οποία καλύπτει τις ανάγκες όλης της Ηπείρου και όχι μόνο .
Η ύπαρξη ιατροδικαστή δεν σχετίζεται μόνο με τη διενέργεια νεκροτομής που πιθανόν πάει πρώτα το μυαλό του καθενός ή γενικά με περιπτώσεις θανάτου ανεξακρίβωτης αιτιολογίας. Εξυπηρετεί ουσιαστικά και τη λειτουργία κέντρων κακοποίησης, διευκολύνει επίσης και τη δουλειά της Αστυνομίας.
Σίγουρα η έγκριση μιας θέσης ιατροδικαστή στην Άρτα θα σχολιαστεί και θα ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως εξαιτίας άλλων πρωτευόντων αναγκών σε γιατρούς. 
Η πολιτική απάντηση σ΄αυτό είναι πως πρόκειται για διορισμό στα πλαίσια κεντρικής κατεύθυνσης για ενίσχυση της περιφέρειας όσον αφορά στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες.
Όπως και να ΄χει, είτε για κεντρική επιλογή είτε για υπουργική παρέμβαση, θα περιοριστεί η ταλαιπωρία πολιτών από την ευρύτερη περιοχή Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας που απευθύνονται στο Νοσοκομείο Άρτας κι αν χρειαστεί ιατροδικαστική εκτίμηση ταξιδεύουν ακόμα παραπάνω ως τα Γιάννενα.
epiruspost.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Ιατροδικαστή αποκτά από σήμερα και η Άρτα!
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 421697010171165078
Σχόλια
item