Κατάθεση ΦΩΤΙΑ από συμφοιτητή του Γιακουμάκη:«Είπα από την αρχή ότι το φάγανε το παιδί»

Κατάθεση ΦΩΤΙΑ από συμφοιτητή του Γιακουμάκη:«Είπα από την αρχή ότι το φάγανε το παιδί»
Για τις τελευταίες μέρες του Βαγγέλη Γιακουμάκη στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων μίλησε ο συμφοιτητής του, Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήρθε από την Βραζιλία μόνο και μόνο για να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη που είναι σε εξέλιξη και να φωτίσει το μαρτύριο που ζούσε ο 22χρονος.

«Ή θα μιλήσουμε τώρα για τον Βαγγέλη ή ποτέ. Και θα το κουβαλάμε μια ζωή. Δυστυχώς βλέπω ότι άνθρωποι που γνώριζαν τι γινόταν καταθέτουν στο δικαστήριο ότι δεν είδαν και δεν άκουσαν. 
Δήθεν φιλεύσπλαχνοι που υποτίθεται προσπαθούν να δώσουν κουράγιο στη μάνα και τον πατέρα του Βαγγελάκη, χωρίς να κάνουν τίποτε για να απαλύνουν τον πόνο που νιώθουν οι γονείς από το μαχαίρι που έχουν στην καρδιά τους από τότε που έχασαν το αγγελούδι τους», λέει στον Ελεύθερο Τύπο.
Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει ότι με τον Βαγγέλη είχαν τον ίδιο χαρακτήρα και ότι και ο ίδιος είχε πέσει θύμα bullying από τους Κρητικούς.
«Ήμασταν ίδιοι. Προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής μόνοι μας. Κι εγώ όταν ήρθαν εφτά Κρητικοί και μου είπαν ότι θα με βουτήξουν έξω από τη Σχολή και θα με σπάσουν στο ξύλο δεν πήγα στη διεύθυνση, αλλά προσπάθησαν να τους αντιμετωπίσω μόνος μου. 
Πιστεύω ότι η διαφορά με τον Βαγγέλη είναι ότι εκείνον τον απειλούσαν με κάτι κι έτσι του ήταν πιο δύσκολο να μιλήσει, ενώ ένας άλλος παράγοντας ήταν η καταγωγή του. Τα άτομα αυτά ήταν συντοπίτες τους, πράγμα που λάμβανε υπόψη του. Ο Βαγγέλης δε μιλούσε όχι για να προστατευτεί, αλλά για να προστατέψει. Τα αδέλφια του, τους γονείς του. Να μην τους στεναχωρήσει, να μην τους βάλει σε κίνδυνο», τονίζει.
Όσο για το τι σκέφτηκε ο ίδιος όταν έμαθε πως ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε;
«Μόλις το άκουσα είπα από μέσα μου: πάει το φάγανε το παιδί. Έβλεπε πώς του φερόντουσαν και τους θεωρούσαν ικανούς ακόμα και γι’ αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι ξέρω πώς έφυγε το παιδί από τη ζωή. 
Είχαν αρχηγό, είχαν υπαρχηγό και δε σεβόντουσαν τίποτα. Όταν μια φορά είχα παραπονεθεί γιατί έκαναν φασαρία το βράδυ με έπιασαν και μου είπαν: πρόσεχε γιατί έτσι ξεκινάνε οι βεντέτες στην Κρήτη», λέει.
DABRHS-NIKOS01-18APRIL2015.jpg
(Ο Νίκος Δάβρης)

Ο Νίκος Δάβρης αποκαλύπτει ακόμα πως δύο μέρες μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο διευθυντής της σχολής επικοινώνησε μαζί του μέσω Skype και του ζήτησε να μη μιλήσει στον Τύπο.
«Στη συνομιλία μας παραδέχθηκε στην εμπλοκή πολιτικών και ότι τον είχα ενημερώσει για όσα βίωνε ο Βαγγέλης. Μου είπε να μη μιλήσω στον Τύπο. Μου ζήτησε να τον βοηθήσω, όπως με είχε βοηθήσει, όταν μου πρότεινε να δουλέψω ως γαλακτοκόμος σε εργοστάσιο στη Βραζιλία. Φυσικά και δεν τον άκουσα. Ήθελα να βγω μπροστά για να δώσω θάρρος και σε άλλους να μιλήσουν. 
Δυστυχώς δεν τα κατάφερα όσο περίμενα. Προσωπικά στεναχωριέμαι γιατί βλέπω ότι τα ψέματα συνεχίζονται στη δίκη. Βλέπω ανθρώπους που ακόμα και τώρα αρνούνται να πάρουν την απόφαση να παλέψουν για την αλήθεια. Απορώ για πόσο ακόμα θα φορούν αυτό το προσωπείο και θα δειλιάζουν»,λέει.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει φωτογραφίες από τις συνομιλίες που είχε με τον πρώην διευθυντή της σχολής στο Facebook και μάλιστα ο πρόεδρος του δικαστηρίου εκφώνησε ένα σημείο κειμένου που του είχε στείλει ο διευθυντής για να γραφτεί στα πρακτικά.
Παρ’ όλ’ αυτά, ο συνήγορος του πρώην διευθυντή, Α. Κούγιας ισχυρίζεται ότι όλες οι κατηγορίες σε βάρος του πελάτη του είναι αβάσιμες.
star.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Κατάθεση ΦΩΤΙΑ από συμφοιτητή του Γιακουμάκη:«Είπα από την αρχή ότι το φάγανε το παιδί»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6304351377754665574
item