Άρτα: Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Γιώργος Παξινός στην Άρτα Άρτα: Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Γιώργος Παξινός στην Άρτα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Γιώργος Παξινός στην Άρτα

Άρτα: Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Γιώργος Παξινός στην Άρτα

Στο αναγνωστικό κοινό της Άρτας θα παρουσιάσει, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Άρτας «Οι Φίλοι του Βιβλίου», το μυθιστόρημά του «Κατ΄εικόνα» από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ (2015) ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής, Γιώργος Παξινός.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Επιμελητήριο. Το «Κατ΄εικόνα» είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό μυθιστόρημα, με στιβαρή δομή και καλοδουλεμένους, ενδιαφέροντες χαρακτήρες. 

Γράφτηκε σε μια διάρκεια 16 ετών, με συνεχή έρευνα και επισκέψεις στους τόπους στους οποίους αναφέρεται, με επιμονή στο στυλ της περιγραφής, με πάθος στην απόδοση των χαρακτήρων και των συναισθημάτων τους. 

Είναι ένα μυθιστόρημα πάνω στην ανθρώπινη ταυτότητα, πάνω σε όσα καθορίζουν τον άνθρωπο και την πορεία του. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που πυροδοτεί σκέψεις πάνω στο πώς η Αγάπη, η Πίστη, η Συγχώρεση και η Ελευθερία μπορούν να αλλάξουν τις ζωές των ανθρώπων, ποιά είναι τα όρια της Επιστήμης και του Νου και πόσο είναι δυνατόν να συμφιλιωθεί ο Άνθρωπος με τη Φύση.

Λίγα λόγια για την ιστορία : Η Έβελιν, γενετίστρια και ερασιτέχνης αρχαιολόγος, κάνει τυχαία μια τρομερή ανακάλυψη στο Ισραήλ. 


Ως αποτέλεσμα, γεννιούνται δύο δίδυμα αδέρφια που μεγαλώνουν αγνοώντας ο ένας την ύπαρξη του άλλου, ο πρώτος στο εύπορο Σίδνεϊ και ο δεύτερος στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες, σε ανελεύθερο καθεστώς. Ο Κρίστοφερ και ο Χοσέ θα συναντηθούν πρώτη φορά στον Αμαζόνιο, για να ξαναχαθούν αμέσως μετά.

Η πορεία αυτής της συνάντησης, καθώς και οι συνέπειές της ξετυλίγονται παράλληλα με τις ζωές των βασικών χαρακτήρων του μυθιστορήματος μέσα από μια σειρά γεγονότων και συναντήσεων που διαδραματίζονται σε τέσσερις ηπείρους και σηματοδοτούν ένα ανατρεπτικό τρόπο σκέψης, προβληματίζοντας και απελευθερώνοντας τον αναγνώστη από στερεοτυπικές σκέψεις και αντιλήψεις.


Ποιος είναι ο Γιώργος Παξινός (φωτο):

Γεννήθηκε στην Λεύκη της Ιθάκης το 1944 και μετά το γυμνάσιο έφυγε για σπουδές στις ΗΠΑ. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ του Καναδά και έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο πανεπιστήμιο Γιέηλ των ΗΠΑ. 

Από το 1974 ζει μόνιμα στην Αυστραλία, όπου μέχρι σήμερα είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ και βασικός ερευνητής επικεφαλής ομάδας στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας. 

Είναι ο συγγραφέας του "The Rat Brain In Stereotaxic Coordinates"/"Ο Εγκέφαλος του Αρουρα ου σε Στερεοταξικές Oρίζουσες", το οποίο κατατάσσεται στην 10η θέση στον κατάλογο των πενήντα πιο δημοφιλών επιστημονικών συγγραμμάτων σ' όλο τον κόσμο. 

Έχει γράψει 46 βιβλία για τη δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου αλλά και των ζώων, που διδάσκονται σ' όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, καθώς άνοιξαν νέους δρόμους στην καταπολέμηση νευροεκφυλιστικών παθήσεων όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ. 

Για την συμβολή του στην Επιστήμη, ο καθηγητής Γ. Παξινός έχει τιμηθεί με 9 κορυφαία διεθνή βραβεία, ενώ το 2011 έγινε επίτιμος πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του City Unity College της Αθήνας και η Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών θέσπισε βραβείο στο όνομά του. Εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Αθηνών το 2012.

taxydromosartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Γιώργος Παξινός στην Άρτα
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 1097089944899342393
Σχόλια
item