Ήπειρος: Διατηρούν το Κεφαλόβρυσο, κλείνουν την Καστάνιανη

Ήπειρος: Διατηρούν το Κεφαλόβρυσο, κλείνουν την Καστάνιανη

Τον ρόλο της «Ιφιγένειας» φαίνεται πως επιφυλάσσει η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης της Καστάνιανης, προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα του δήμου Πωγωνίου για διατήρηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπεται η συγχώνευσή του με το Τμήμα Δελβινακίου, κάτι, βέβαια, που σε καμιά περίπτωση δεν ήταν στο μυαλό των ανθρώπων του δήμου Πωγωνίου, που όλο το προηγούμενο διάστημα πίεζαν για αλλαγές.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων, καθώς το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης της Καστάνιανης θεωρείται ζωτικής σημασίας για τη φύλαξη της περιοχής, με δεδομένο πως βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα, καλύπτοντας απομακρυσμένα χωριά του Πωγωνίου, όπως είναι η Χαραυγή, η Αγία Μαρίνα και η Λάβδανη, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρούνται κοντινά στο Δελβινάκι.

Η πρώτη αντίδραση, πάντως, προήλθε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Ντότη. «Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει θεατές του μεγαλύτερου θεάτρου παραλόγου, ενός θεάτρου όμως που αντί για ψυχαγωγία, χαρίζει απλόχερα πόνο και πληγές στο πολύπαθο Πωγώνι μας και τους κατοίκους του.

Εδώ και πέντε χρόνια βλέπουμε τη μία να υπάρχει θέμα με τη μεταφορά της ΑΤΕ από τον Παρακάλαμο στο Καλπάκι, την άλλη να υπάρχει η διάθεση να κλείσουν δημοτικά και νηπιαγωγεία της περιοχής μας, να υπολειτουργεί η ΑΤΕ στο Δελβινάκι, να τίθεται θέμα να κλείσει τόσο το ΕΚΑΒ στα Δολιανά όσο και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στο Κεφαλόβρυσο, να μεταφερθεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου στο Καλπάκι να διαλύουν τη Μεταλλουργικη και σήμερα να κλείνει το Τμήμα Συνοριοφύλαξης στην Καστάνιανη, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ντότης, προσθέτοντας πως η παράταξή του είναι κάθετα αντίθετη «σε όλο αυτό το παιχνίδι εκείνων που βάλθηκαν να καταστρέψουν, να διαλύσουν και να ερημώσουν το Πωγώνι μας και θα παλέψουμε όπως κάνουμε μέχρι τώρα με όλες τις δυνάμεις μας για να μη συμβούν όλα αυτά».

 Ο κ. Ντότης απευθύνει έκκληση προς τους αρμόδιους να επισκεφθούν τον δήμο Πωγωνίου, ώστε να διαπιστώσουν πού βρίσκεται γεωγραφικά, ποιες ανάγκες και ιδιαιτερότητες έχει η περιοχή, και μετά να λάβουν οποιαδήποτε απόφαση.

agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Διατηρούν το Κεφαλόβρυσο, κλείνουν την Καστάνιανη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8242647903975582375
item