ΝΔ: Οι «σκληροί & πιστοί» του Τσίπρα ετοιμάζονται για εκλογές ΝΔ: Οι «σκληροί & πιστοί» του Τσίπρα ετοιμάζονται για εκλογές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΝΔ: Οι «σκληροί & πιστοί» του Τσίπρα ετοιμάζονται για εκλογές

ΝΔ: Οι «σκληροί & πιστοί» του Τσίπρα ετοιμάζονται για εκλογές
«Κυβέρνηση σε αποδρομή» είναι ο όρος που χρησιμοποιούν στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για να αξιολογήσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα. 

Η κυρίαρχη εκτίμηση στην "γαλάζια" ηγετική ομάδα είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι άκρως εκλογική, παρά τα όσα περί του αντιθέτου μεταδίδονται από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η ήττα τους είναι δεδομένη και ως εκ τούτου τα οποία φτιασιδώματα μιας νέο μνημονιακής κυβέρνησης δεν αλλάζουν το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία», σημειώνει στο theTOC στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ. 

Ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν βλέπει μακροημέρευση της κυβέρνησης, αλλά το αντίθετο: προετοιμασία για εκλογές με ένα σχήμα πιο σκληρό και πιο πιστό στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θεωρεί ότι ούτε το νέο σχήμα μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα των καιρών και στην εφαρμογή και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές. Ακόμα και στο μείζον ζήτημα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, η ΝΔ δεν θεωρεί πως θα κυλήσουν όλα ομαλά και εμμένει πως θα υπάρξουν και νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες.

«Δεν θα πάει μακρυά» φέρεται να έχει πει ο πρόεδρος της ΝΔ για το βίο της παρούσας κυβέρνησης και σημειώνει πως από τη στιγμή που δεν πιστεύουν αυτά που έχουν συμφωνηθεί καθίσταται εξαιρετικά προβληματική η πορεία της από εδώ και πέρα.

Πώς σχολιάζουν τα νέα πρόσωπα

Η ΝΔ μιλά για έναν ανασχηματισμό που είναι μια ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων  και νεότερων εξ ίσου αναξιόπιστων και ιδεοληπτικών ενώ τονίζει ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ανασχηματισμό απέτυχε παταγωδώς να κάνει πράξη τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσωπα της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

«Είναι μια κυβέρνηση χωρίς έμπνευση, σχέδιο και αποτελεσματικότητα, η οποία κινείται ανάμεσα στις ιδεοληψίες, στους δογματισμούς καις το πάθος για εξουσία το οποίο έχει αναγάγει σε αυτοσκοπό» μεταδίδεται από την Πειραιώς, όπου υποστηρίζουν πως η νέα κυβέρνηση αποτελείται από μια επικίνδυνη παρέα νομής της εξουσίας, χωρίς ιδέες, αξίες και πεποιθήσεις, η οποία είναι ανίκανη να βγάλει τη χώρα από την κρίση, μακριά από τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Από την Πειραιώς υποστηρίζουν πως η νέα κυβέρνηση αποτελείται από μια επικίνδυνη παρέα νομής της εξουσίας
Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της Ν.Δ. ο Αλ. Τσίπρας, «αναβάθμισε τους «κολλητούς» του φίλους με χαρακτηριστική περίπτωση τον κ. Παππά» αποτυχημένο υπουργό - καναλάρχη, που προσωποποίησε επί πολλούς μήνες τις, κατά την ίδια, «πραξικοπηματικές παρεμβάσεις στο τηλεοπτικό τοπίο» και επιβραβεύτηκε με υπουργείο που αφορά το σύνολο της ψηφιακής πολιτικής διατηρώντας και την αρμοδιότητα των Μ.Μ.Ε.

«Για να βολέψει τον έτερο «κολλητό» του, Αλέκο Φλαμπουράρη έφτιαξε Υπουργείο με αρμοδιότητα τα … ρουσφέτια, δίνοντας θεσμική υπόσταση στις αγοραίες πελατειακές λογικές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τοποθέτησε στη θέση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης ένα πρόσωπο που έχει ταχθεί υπέρ του διπλού νομίσματος, αμφισβητώντας στην ουσία την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Στον τομέα της Υγείας, που βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, παρέμεινε το δίδυμο που προκαλεί με την ανικανότητα, την αλαζονεία και τον αυταρχισμό του.

Τοποθέτησε μια σειρά νέα πρόσωπα, προσωπικές εφεδρείες του Αλέξη Τσίπρα, για να διαχειριστεί μαζί τους την επόμενη μέρα από την ήττα στις βουλευτικές εκλογές. Για τους ανέργους και τους συνταξιούχους δεν έχει σημασία ποιος τους εξαπατά και καταστρέφει τη ζωή τους, ο κ. Κατρούγκαλος ή η διευθύντρια του γραφείου του που έγινε Υπουργός. 

Εγκλωβίζει εσωκομματικούς αντιπάλους, με χαρακτηριστική περίπτωση τον Πάνο Σκουρλέτη, που επιβεβαιώνουν την αναξιοπιστία τους. Η εμμονή τους σε ιδεοληπτικές θέσεις ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις ξεπερνιέται από τη βουλιμία τους για εξουσία» αναφέρεται σε non paper της Ν.Δ.

Παράλληλα στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν ότι ούτε τα νέα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση κομίζουν το νέο στην πολιτική και μιλάνε για μια ομάδα των 35άρηδων και 40άρηδων που προέρχονται από την σκληρή αντιμνημονιακή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. 

"Το παρελθόν τους ακολουθεί και αυτό θα προσδιορίσει και το μέλλον τους" τονίζουν κεντρικά στελέχη της ΝΔ που δεν βγάζουν από την ανάλυσή τους το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών την Άνοιξη του 2017.

Με βάση την προαναφερόμενη ανάλυση της ηγεσίας της ΝΔ, ο Κυρ.Μητσοτάκης θα συνεχίσει να θέτει με ένταση το αίτημα των πρόωρων εκλογών, αν και στο εσωτερικό του κόμματος έχει διατυπωθεί και η εκτίμηση ότι ο Αλ.Τσίπρας και η νέα σκληρή ηγετική ομάδα θα επιχειρήσει να προχωρήσει όσο αντέξει.

"Ο Τσίπρας μπορεί να θέλει, αλλά η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την παραμονή του συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση" υποστηρίζουν ανώτερα στελέχη της ΝΔ που θα συνεχίσει να κινείται σε ρυθμούς εκλογών, με περιοδείες και ομιλίες και του προέδρου της και των κεντρικών στελεχών της και βουλευτών. 
Epirusblog Gr
5 of 5
ΝΔ: Οι «σκληροί & πιστοί» του Τσίπρα ετοιμάζονται για εκλογές
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7907737539982575328
Σχόλια
item