Ομπάμα: Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται η τύχη του πλανήτη

Ομπάμα: Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται η τύχη του πλανήτη

Προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά απειλή για τα πολιτικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολλές θυσίες.

«Το μέλλον αυτού του κόσμου κρίνεται σε αυτές τις εκλογές».

Με τα λόγια αυτά, ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, προσπαθεί να συσπειρώσει τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, πέντε μόλις 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες και στη συνέχεια επέκρινε εμμέσως πλην σαφώς τον επικεφαλής του FBI, Tζέιμς Κόμεϊ.

Ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος στις ΗΠΑ κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τη Χίλαρι Κλίντον αφού, όπως είπε, διακυβεύεται η τύχη όχι μόνο της αμερικανικής δημοκρατίας αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση της πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην πολιτεία - κλειδί της Βόρειας Καρολίνας, ο Ομπάμα προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά απειλή για τα πολιτικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολλές θυσίες.

«Η μοίρα της δημοκρατίας μας είναι στα χέρια σας. Η μοίρα του κόσμου ταλαντεύεται κι εσύ, Βόρεια Καρολίνα, πρέπει να διασφαλίσεις ότι θα ωθήσεις τον πλανήτη προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μπορεί να μην κρίνομαι εγώ στην κάλπη, αλλά κρίνεται η δικαιοσύνη, η αξιοπρέπεια, η πρόοδος, η  δημοκρατία μας», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

   
Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του σε αμερικάνικη ιστοσελίδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε αντίθεση με τη πρώτη του αντίδραση για την ανακίνηση του θέματος των προσωπικών e-mails της Κλίντον, επέκρινε εμμέσως τον αρχηγό του FBI, Τζέημς Κόμεϊ για την στάση του.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολούθησε η ομοσπονδιακή υπηρεσία και, ενώ ο διευθυντής του FBI δέχεται καταιγισμό επικριτικών σχολίων από τους Δημοκρατικούς, ο Ομπάμα επεσήμανε ότι είναι σημαντικό οι κυβερνητικές έρευνες να μην αφήνουν περιθώριο για υπαινιγμούς ή υπόνοιες που επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα NowThisNews", ο Ομπάμα είπε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί στη διαδικασία των ερευνών. Έσπευσε, ωστόσο, να προσθέσει: «Πράγματι πιστεύω ότι υπάρχει ένας κανόνας ότι όταν γίνονται έρευνες δεν λειτουργούμε με υπαινιγμούς, δεν λειτουργούμε με ελλιπείς πληροφορίες και δεν λειτουργούμε με διαρροές».
epirusblog.gr
5 of 5
Ομπάμα: Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται η τύχη του πλανήτη
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8539746487714909621
item