Πρέβεζα: Συνεχίζονται οι καταλήψεις μαθητών στα σχολεία της Πρέβεζας-Πορεία προς την Π.Ε. Πρέβεζα: Συνεχίζονται οι καταλήψεις μαθητών στα σχολεία της Πρέβεζας-Πορεία προς την Π.Ε. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Συνεχίζονται οι καταλήψεις μαθητών στα σχολεία της Πρέβεζας-Πορεία προς την Π.Ε.

Πρέβεζα: Συνεχίζονται οι καταλήψεις μαθητών στα σχολεία της Πρέβεζας-Πορεία προς την Π.Ε.
Πιστοί στα μαθητικά ραντεβού των καταλήψεων στα Γυμνάσια όλης της χώρας ήταν και οι μαθητές της Πρέβεζας, που αφού έκαναν κατάληψη στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, ξεκίνησαν για την προγραμματισμένη τους πορεία.
Η συνάντηση των μαθητών ήταν στο Πάρκο του Πυροβολικού γύρω στις 11 το πρωί και από εκεί έκαναν πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας καταλήγοντας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας.
Αντιπροσωπεία των μαθητών παρέδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη ψήφισμα που ανέφερε τα εξής:
«Είμαστε σήμερα εδώ, όλοι οι μαθητές διεκδικώντας ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει. Καθώς όλα τα σχολεία σήμερα 7 Νοέμβρη είναι κλειστά και είμαστε στους δρόμους, θα θέλαμε η επιστολή μας και τα αιτήματά μας να φτάσουν στο Υπουργείο. 
Επίσης, απαιτούμε η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει τη μεταρρύθμιση-έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Βουλή γιατί θα μας βρουν μπροστά τους.
Τα αιτήματά μας είναι:
-Το Υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν άμεσα χρηματοδότηση για τα σχολεία μας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε καθηγητές, να εξοπλιστούν με το απαραίτητο υλικό και να δημιουργηθούν κατάλληλες υποδομές για μαθήματα όπως γυμναστική, πληροφορική κ.α.
-Να μη μας στοιβάζουν σε τάξεις με 20 μαθητές, για να μπορεί να γίνεται σωστό μάθημα.
-Να μείνει στα χαρτιά το σχολείο-έκτρωμα που ετοιμάζουν.
-Να γίνει η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλεία σε όλα τα σχολεία.
-Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας».
katalipsi

prevezaposto.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Συνεχίζονται οι καταλήψεις μαθητών στα σχολεία της Πρέβεζας-Πορεία προς την Π.Ε.
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 3686600790225195919
Σχόλια
item