Η πρώτη επικοινωνία Τσίπρα με Τραμπ -Τι συζήτησαν

Η πρώτη επικοινωνία Τσίπρα με Τραμπ -Τι συζήτησαν
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Aλέξης Τσίπρας, με τον εκλεγμένο Πρόεδρο τον Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ. 
Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Τραμπ για την εκλογική του νίκη και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό.
Η μεταξύ τους συζήτηση διήρκεσε 20 λεπτά και ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε μεγάλος θαυμαστής της Ελλάδας και ανέφερε ότι παρακολουθεί την προσπάθεια του ελληνικού λαού να βγει από την κρίση. Ακόμη, χαρακτήρισε ως εξαιρετικής σημασίας γεγονός την επίσκεψή του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.
«Παρακολουθώ τη δουλειά που κάνετε, έχει καταπληκτικά αποτελέσματα», είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και στον οικονομικό τομέα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Ο ελληνικός λαός είναι ένας καταπληκτικός λαός», είπε χαρακτηριστικά.
Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας παρατήρησε, ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος έχει πολλούς Ελληνοαμερικανούς στην ομάδα του, και ο κ. Τραμπ απάντησε, πως οι Ελληνοαμερικανοί τον ψήφισαν με μεγάλες πλειοψηφίες».
Η συνομιλία έκλεισε με τον κ. Τραμπ να λέει ότι όταν αναλάβει τα καθήκοντά του, θα ξαναμιλήσουν, πως θα είναι σε επαφή και ότι «θα χαρεί κάποια στιγμή να πουν από κοντά»
Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής –ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης– καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.
Επιβεβαιώθηκε, παράλληλα, η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα.

epirusblog.gr
5 of 5
Η πρώτη επικοινωνία Τσίπρα με Τραμπ -Τι συζήτησαν
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 520807123737730076
item