Συνάντηση Μητσοτάκη με τους παραγωγικούς φορείς της Κρήτης [εικόνες]

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους παραγωγικούς φορείς της Κρήτης [εικόνες]
Με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Δυτικής Κρήτης στο επιμελητήριο Χανίων, συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (9/11) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Κρήτη.
Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που στηρίζει την επιχειρηματικότητα, επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι: «Αυτή είναι η βασική μας φιλοσοφία σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση που αντιμετωπίζει διαφορετικά την επιχειρηματικότητα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την ιδιωτική οικονομία μοχλό ανάπτυξης της χώρας και επανέλαβε τις βασικές προτάσεις του κόμματός του για ανάπτυξη. 
Όταν αναφέρθηκε σε θέματα της Κρήτης, επανέλαβε τη θέση του ότι το νησί στερείται βασικών υποδομών, χαρακτήρισε ως έργα προτεραιότητας τον Βόρειο Οδικό Άξονα και το αεροδρόμιο Καστελίου, ενώ για μια ακόμα φορά στάθηκε στην ανάγκη σύνδεσης του παραγωγικού πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.
Η περιοδεία του κ. Μητσοτάκη στα Χανιά ολοκληρώθηκε με βόλτα στη δημοτική αγορά της πόλης.
Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί την 115 Πτέρυγα Μάχης, την οικία του Ελευθέριου Βενιζέλου και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων
ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας όπου και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με ιδιαίτερη χαρά, επισκέφθηκα, σήμερα, την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι, στα Χανιά. 
Για εμένα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα, καθώς είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω το σύνολο της θητείας μου σε μία Πτέρυγα Μάχης, στην 346 Μοίρα, στην Αγχίαλο. Είχα την ευκαιρία και σήμερα να συνομιλήσω με τους χειριστές και το προσωπικό. Να διαπιστώσω, για άλλη μία φορά, την άρτια επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Θέλω, στο πρόσωπο των χειριστών, που έχουν την καλοσύνη να με πλαισιώσουν σήμερα, να συγχαρώ όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τους χειριστές μας, αλλά και όλο το προσωπικό για την πολύ μεγάλη προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν, να διασφαλίσουν σε δύσκολους καιρούς την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα. 
Θέλω να γνωρίζουν ότι η Πολιτεία και η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκονται πάντα κοντά τους, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη δυσκολία του εγχειρήματός τους, της δουλειάς τους. Να γνωρίζουν ότι απολαμβάνουν πάντα τον αμέριστο σεβασμό και την εκτίμησή μας. Χρόνια πολλά και πάλι για την Πολεμική μας Αεροπορία».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στην ανακαινισμένη οικία του Ελευθέριου Βενιζέλου όπου και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών.
«Θέλω, καταρχάς, να συγχαρώ το Ίδρυμα για την πρωτοβουλία του να ανακαινίσει αυτήν την ιστορική κατοικία, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες της να διαπιστώσουν και να μελετήσουν την πάρα πολύ σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου. 
Του πιο σπουδαίου πολιτικού της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας. 
Του δημιουργού της σύγχρονης Ελλάδας. Ενός πολιτικού, του οποίου το μεταρρυθμιστικό έργο παραμένει εξίσου επίκαιρο σήμερα, όσο ήταν και πριν από έναν ακριβώς αιώνα», είπε στη δήλωσή του.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων όπου και δήλωσε μεταξύ άλλων: Με πολύ μεγάλη χαρά, επισκέπτομαι σήμερα, για ακόμα μία φορά, αλλά πρώτη φορά με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. 
Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ, τον Πρόεδρο, όλους τους καθηγητές, όλο το προσωπικό για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε αυτό το πάρα πολύ σημαντικό Ινστιτούτο. 
Ένα Ινστιτούτο το οποίο προάγει τη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα στον πρωτογενή τομέα. Ένα Ινστιτούτο το οποίο αποδεικνύει έμπρακτα ότι η χρήση της τεχνολογίας είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή μας τομέα.
Ένα Ινστιτούτο το οποίο, όμως, κάνει και μία εξαιρετικά σημαντική δουλειά στην προστασία της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας του αγαπημένου μας νησιού, της Κρήτης. Η Κρήτη είναι ένα νησί με μοναδική βιοποικιλότητα. 
Αυτή η βιοποικιλότητα πρέπει, όχι μόνο να αναγνωριστεί, πρέπει να προστατευτεί και πρέπει να αξιοποιηθεί. Και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

epirusblog.gr
5 of 5
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους παραγωγικούς φορείς της Κρήτης [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6608025057179385376
item