Άρτα: Δυναμική παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Άρτας

Άρτα: Δυναμική παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Άρτας
Η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά

Το μεγάλο πλειοψηφικό κλίμα θα δώσει την αξιοπρέπεια και την αξία στον πολίτη

Γράφει η Σοφία Κασελούρη

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, τοπικά στελέχη της ΝΔ, πρόεδροι, τέως νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, πολιτευτές και πλήθος κόσμου στην πλατεία Αγίου Δημητρίου και έμπροσθεν των νέων γραφείων του κόμματος όπου ο ίδιος ο πρόεδρος εγκαινίασε με την δυναμική του παρουσία χθες το απόγευμα, θεωρώντας την Άρτα γουρλίδικη πόλη, καθώς επρόκειτο αυτό το Σαββατοκύριακο να περιοδεύσει στην Θράκη σε μια περιοδεία που σχεδιάσθηκε πριν δύο εβδομάδες. Όμως ο πρωθυπουργός βρέθηκε χθες στην Θράκη και έτσι ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμώντας ότι δεν θα ήταν λογικό να είναι και οι δύο εκεί προτίμησε την Ήπειρο, αρχής γενομένης από την Άρτα.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων των νέων γραφείων παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, οι πρώην βουλευτές Άρτας, Κώστας Παπασιώζος, Κώστας Καραμπίνας και Κώστας Παπαγεωργίου, οι δήμαρχοι: Πέτα, Ευστάθιος Γιαννούλης, Φιλιππιάδας, Δημήτρης Γιολδάσης και ο πολιτευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Παπαδημητρίου. 

Τον πρόεδρο της ΝΔ καλωσόρισε ο πρόεδρος της τοπικής Οργάνωσης Δημήτρης Σκανδάλης, τονίζοντας: «Έρχεσθε κύριε πρόεδρε μέσα σε κλίμα κατάθλιψης. Είθε η υποψηφιότητά σας να φέρει χαμόγελα αισιοδοξίας. Έχετε δείξει μεγάλη αγάπη για τον τόπο μας, όπως και ο πατέρας σας. Απόδειξη της αισιοδοξίας σας που προκάλεσε η εκλογή σας είναι το γεγονός ότι το 70% του στελεχιακού δυναμικού των οργανώσεων της χώρας είναι πάρα πολύ ανανεωμένο και αυτό αποδεικνύεται με την παρουσία και την συμμετοχή της νεολαίας. Εμείς δεν καλλιεργούμε το διχασμό. Μας ενώνει η αντίσταση και όχι ο εμφύλιος».

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε την δημιουργία ενός μεγάλου ρεύματος προς το κόμμα γιατί ο κόσμος περιμένει κάτι καλύτερο. 

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε πολλές φορές την Άρτα είτε ως απλός βουλευτής, είτε ως πρόεδρος επιτροπής Περιβάλλοντος, ως υπουργός, αλλά και ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ενώ στην Άρτα έκανε την τελευταία του προεκλογική ομιλία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι αυτή η προσπάθεια ανανέωσης και αναγέννησης του κόμματος που ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου 2016 θα συνεχισθεί με μεγαλύτερη ένταση και ορμή διότι σήμερα η χώρα μας και πάλι, όπως είπε, βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. «Εμπιστευθείτε μας. Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Το μεγάλο πλειοψηφικό κλίμα θα δώσει την αξιοπρέπεια και την αξία στον πολίτη».

Ο κ. Μητσοτάκης με την ολοκλήρωση της ομιλίας του ανέβηκε στα γραφεία της ΝΔ ενώ ακολούθησαν επίσημα πρόσωπα και πλήθος λαού. Εκεί ο πάτερ Βασίλειος Φλούδας έκανε τον αγιασμό για το καλό ξεκίνημα.

Χαιρετισμός προέδρου ΝΟΔΕ Άρτας Δημ. Σκανδάλη

Στην είσοδο των τοπικών γραφείων της ΝΔ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Δημήτρης Σκανδάλης, καλωσόρισε τον πρόεδρο της παράταξης, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας: «Αξιότιμε πρόεδρε της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης, αξιότιμε πρόεδρε της ΝΔ, θα ευχόμουν να σας καλωσορίσω σε μια πόλη ακμάζουσα σε μια πόλη που έχει έστω την ελπίδα της ανάπτυξης. 
Δυστυχώς όμως σε καλωσορίζω σε μια πόλη που ζει όπως όλη η χώρα ζοφερές ημέρες. Σε μια πόλη που τα μαγαζιά της ερημώνουν. Σε μια πόλη που η επιχειρηματικότητα φθίνει, που η αριστεία λοιδορείται, η επιστημοσύνη επίσης. Σε καλωσορίζουμε σε μια πόλη που ο αγρότης έστω και με 10-20 πρόβατα μετά από λίγο καιρό θα θεωρείται μεγαλοεπιχειρηματίας και θα φορολογείται.

Σε καλωσορίζω σε μια πόλη εν πολλοίς που γνωρίζεις καλύτερα από μας τα προβλήματα όλης της Ελλάδας. Γνωρίζω ότι έχει βαθύτατη γνώση των προβλημάτων της Ελλάδας αλλά και της Άρτας. Θα ανέμενε όμως κανείς, αφού ο πρωθυπουργός επαίρεται ότι κατάγεται από εδώ όπως και μεγάλα κυβερνητικά στελέχη προέρχονται από τις τάξεις του νομού μας να έχει κάποια προνομιακή μεταχείριση. 

Ό,τι κινείται και ό,τι γίνεται στην Άρτα επιτυγχάνεται με τις προσπάθειες της τοπικής Αυτοδιοίκησης., το στελεχιακό δυναμικό της οποίας κατά την μεγαλύτερη πλειοψηφία ανήκει στην παράταξή μας. 

Το μεγαλύτερο έργο πνοής είναι η Ιόνια οδός, ένα έργο που πολεμήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο θα κοστίσει στον ελληνικό λαό, τόσο για την κατασκευή του όσο και λόγω διοδίων πάρα πολλά.

Μεγάλη αισιοδοξία, κύριε πρόεδρε, προκάλεσε η εκλογή σας που ήταν αυτή που έδωσε στις οργανώσεις μια ανάσα ζωής γιατί περνούσαν ζοφερές ημέρες. Ζητάμε την συμβουλή των μεγάλων, την εμπειρία τους, να μας δείχνουν το δρόμο, αλλά ήρθε η ώρα να αφήσουμε τον δρόμο στα νέα παιδιά. Είχατε πει ότι τα γραφεία δεν είναι προτεραιότητα σε μια οργάνωση. Τα γραφεία είναι τέσσερις τοίχοι οι άνθρωποι κάνουν τα γραφεία.

Παρατηρήθηκε κύριε πρόεδρε ότι μετά την εκλογή σας όλες οι υποσχέσεις σας τηρήθηκαν για την αναδιοργάνωση του κόμματος μέσα σε 100 ημέρες. Παρατηρήθηκε ένα νέο κύμα οργανώσεων νέων γραφείων. 

Θέλουμε κι εμείς να δείξουμε ότι είμαστε στο κέντρο, ότι θέλουμε να εκφρασθούμε. Τα προηγούμενα γραφεία μας ήταν στον 2ο όροφο μιας πολυκατοικίας. Τα κατεβάσαμε στον 1ο όροφο. Δεν τα πήγαμε στο ισόγειο, δεν τα πήγαμε στο υπόγειο, δεν ακουμπάμε τον λαϊκισμό. Οι παρατάξεις οφείλουν να ανεβάζουν τον πολίτη.

Σημαιολογικά φέραμε τα γραφεία της ΝΔ στο κεντρικότερο σημείο της Άρτας. Εκεί που αξίζει να βρίσκεται και η πολιτική μας θέση. Επιλέξαμε να φτιάξουμε τα γραφεία μας δίπλα στην εκκλησία του μητροπολιτικού ναού της Άρτας γιατί πιστεύουμε. Ο συνταγματικός νομοθέτης που είπε ότι η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ανατολική Ορθόδοξη του Χριστού Εκκλησία δεν το είπε έτσι απλά, αλλά η διάταξη έχει νόημα.

Η διάταξη λέει ότι εμείς οι φιλελεύθεροι αφήνουμε τον οποιονδήποτε να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα της αναγνωρισμένης θρησκείας σ’ όλη τη χώρα αλλά όπως ο υλισμός διαμόρφωσε την ταυτότητα της Ορθοδοξίας και η Ορθοδοξία διαμόρφωσε την ταυτότητα του Ελληνισμού. Διακριτοί ρόλοι ναι, αλλά και η ταυτότητα ιστορικά τεκμηριωμένη. Διχασμό φέρουν εκείνοι που θέλουν να μας σταματήσουν από τον στόχο μας, να ανεβάσουμε την Ελλάδα.

Πιθανόν να νομίζετε, κύριε πρόεδρε, ότι ήρθατε στα γραφεία μας για να μας δώσετε θάρρος. Ήρθατε στα γραφεία σας. Ό,τι εμείς φτιάξαμε εσείς μας το δώσατε το πιστέψαμε και δεν ήρθαμε οι Αρτινοί να μας δώσετε θάρρος, ήρθαμε να σας δώσουμε θάρρος. Μην σταματάτε. 

Όπως αλλάζετε την παράταξη θα κληθείτε σύντομα να αλλάξετε την χώρα μας. Πολύ πιθανό να μην αρκέσουν οι δυνάμεις όλων μας, πιθανόν να χρειασθούν και εξωγενείς παράγοντες. Εμείς θα την κάνουμε την προσπάθεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει. Αγαπάει τον τόπο και θα κάνει τα πάντα ως πρωθυπουργός.

Εις ανάμνησιν του γεγονός της επίσκεψής σας και των κόπων σας για να μας θυμάστε σας προσφέρουμε μια μικρογραφία του γεφυριού της Άρτας».

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με παρατεταμένη χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχθηκε και η νεολαία τον πρόεδρο του κόμματος. Ο ίδιος ξεκίνησε την ομιλία του, δίνοντας και εκείνος βαρύτητα στην παρουσία των νέων.

«Νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες, ένα χρόνο σχεδόν μετά την εκλογή μου σας ευχαριστώ όλους θερμά για την στήριξη που διαχρονικά παρέχετε σε αυτή τη μεγάλη παράταξη, στο κόμμα της καρδιάς μας. Ο τόπος μας σήμερα και πάλι δυστυχώς βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. 

Άκουσα τον κ. Τσίπρα, λίγο μετά την δική μου τοποθέτηση, να μιλά στη Βουλή στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι αφιέρωσε το μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας του σε μια προσωπική επίθεση, σαν να ήταν αυτός στην αντιπολίτευση. Βλέπει κι αυτός ότι στην κοινωνία υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κλίμα αλλαγής. 

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι διέψευσαν παταγωδώς τις προσδοκίες τους. Εξαπάτησαν τους πολίτες. Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά απ’ ότι ήταν πριν δύο χρόνια. Θα φτάσουμε στο τέλος του 2017 εκεί που ήμασταν στο τέλος του 2014 στην καλύτερη περίπτωση. Χαμένα χρόνια. Είναι κάποιες συντάξεις που κόπηκαν, φόροι που αυξήθηκαν, άνθρωποι βρέθηκαν στην ανεργία, μαγαζιά που έκλεισαν και κυρίως μια χώρα η οποία αισθάνεται να υπάρχει μια γενική κατάθλιψη. Αυτή την ελπίδα που αξίζει η Ελλάδα θα τη δώσει η Νέα Δημοκρατία.

Θα την δώσει χωρίς να σας κοροϊδέψουμε και να παράξουμε τις παθογένειες του παρελθόντος. Αξίζετε από τους πολιτικούς σας έναν ειλικρινή, μετρημένο, σοβαρό και κοστολογημένο πολιτικό λόγο.

Απευθυνόμαστε στην λογική σας και όχι στο συναίσθημα. Σας αντιμετωπίζουμε σαν υπεύθυνους πολίτες που ξέρετε να κρίνετε και να ξεχωρίζετε μεταξύ ενός κόμματος που έταξε τα πάντα στους πάντες και δεν έκανε απολύτως τίποτα και μας πήγε πίσω κι ενός κόμματος το οποίο στέκεται υπεύθυνα απέναντί σας και σας λέει πως υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα, υπάρχει άλλος δρόμος για να βγούμε από το τούνελ που έχουμε περιέλθει αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί συγκροτημένα, αρκεί να μιλήσουμε με έναν πολιτικό λόγο που δεν θα επενδύει στον διχασμό, αλλά θα κοιτάζει να κινητοποιήσεις τις κρυφές δυνάμεις της ξεχασμένης Ελλάδος, που θα βάλει ένα οικονομικό πλαίσιο που θα προσελκύσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, θα πιστέψει στον αυτοαπασχολούμενο, στο μικρό επιχειρηματία, στον αγρότη για ελπίδα και προοπτική στον τόπο του.

Κι επειδή μιλάμε την γλώσσα της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας η κοινωνία αρχίζει πάλι και μας ακούει και μας επιβραβεύει. Αν σας έλεγα πριν από ένα χρόνο ότι ένα χρόνο μετά η ΝΔ θα είχε μια σημαντική δημοσκοπική διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι αρχηγός της αντιπολίτευσης θα προηγείτο με μεγάλη διαφορά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία πόσοι θα μας πιστεύατε;

Εμείς δεν το πετύχαμε μόνοι μας αυτό, αλλά με την δική σας στήριξη, των στελεχών μας, με μια νεολαία η οποία μας είχε γυρίσει την πλάτη, αλλά τώρα και πάλι έρχεται κοντά στις τάξεις της ΝΔ. Σήμερα είτε είναι συνάξεις εγκαινίων ή συγκεντρώσεις που διοργανώνονται την τελευταία στιγμή διαπιστώνω ότι βλέπω παλαιούς ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά μας σε δύσκολες στιγμές είτε σε επώδυνες είτε σε μεγάλες νίκες. 

Η ΝΔ είστε εσείς κι εσείς κάνετε την παράταξη μεγάλη. Βλέπω και ανθρώπους που δεν ανήκουν στη ΝΔ οι οποίοι έρχονται να μας ακούσουν και πρέπει να τους καλοδεχθούμε. Διότι αυτοί θα κάνουν τη ΝΔ μεγάλη πλειοψηφική κοινωνική δύναμη. Οι κοινωνικοί συσχετισμοί έχουν αλλάξει. Ο κόσμος ξέρει ότι η Ελλάδα αξίζει κάτι καλύτερο. Ξέρει ότι η Ελλάδα είναι αδύναμη, ασθενής και γνωρίζει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες διεθνείς προκλήσεις. 

Ξέρει ότι τα εθνικά θέματα είναι ανοικτά και περιμένει, ελπίζει και προσβλέπει σε μια σοβαρή, αξιόπιστη κυβέρνηση, η οποία θα ξαναδώσει την αξιοπρέπεια που της αξίζει. Ελάτε να δυναμώσουμε το πλειοψηφικό πολιτικής αλλαγής και να το οδηγήσουμε μέχρι τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Χάνεται χρόνος, χάνονται ευκαιρίες. Επιμένουμε στην ανάγκη η πολιτική αλλαγή να έλθει το συντομότερο αγώνα. Η ΝΔ θα είναι αντάξια της ιστορικής της αποστολής».

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Άρτας, 





maxitisartas.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Δυναμική παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4167582671769001712
item