Άρτα: Γ. Στύλιος - Στάση πληρωμών της Κυβέρνησης στο νοσοκομείο Άρτας Άρτα: Γ. Στύλιος - Στάση πληρωμών της Κυβέρνησης στο νοσοκομείο Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Γ. Στύλιος - Στάση πληρωμών της Κυβέρνησης στο νοσοκομείο Άρτας


Άρτα: Γ. Στύλιος - Στάση πληρωμών της Κυβέρνησης στο νοσοκομείο Άρτας
Δεν καταβάλλονται οι μισθοί στο προσωπικό καθαριότητας

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας δεν έχει καταβάλλει τις τακτικές αποδοχές στο προσωπικό καθαριότητας. Το θέμα έφερε στη Βουλή με σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό ο Γιώργος Στύλιος. 


Σύμφωνα με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας το Νοσοκομείο Άρτας έχει συνάψει 37 ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου για την καθαριότητα των χώρων του. 

Το προσωπικό καθαριότητας εργάζεται ανελλιπώς από τα μέσα Αυγούστου χωρίς να έχει πληρωθεί. Οι εργαζόμενοι αδυνατούν να ενημερωθούν ακόμη και για το πότε θα λάβουν τα δεδουλευμένα.

Επιπλέον, τονίζει ο κ. Στύλιος, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν η διοίκηση έχει καταβάλλει τις εργοδοτικές εισφορές στο ταμείο ασφάλισης. Το προσωπικό καθαριότητας πιθανόν να είναι και ανασφάλιστο. 


Είναι καθήκον της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του νοσοκομείου η άμεση διευθέτηση του όλου θέματος. Πρόκειται για χαμηλόμισθους εργαζόμενους των οποίων οι οικονομικές αντοχές, τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους, έχουν προ πολλού εξαντληθεί.

Καταλήγοντας ο κ. Στύλιος ερωτά τον Υπουργό:

• Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων; 

• Έχουν καταβληθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι εργοδοτικές εισφορές; 

• Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης τι ισχύει για την ασφάλιση των εν λόγω εργαζομένων;

• Για ποιο λόγο παραμένει απλήρωτο για τα δεδουλευμένα του το προσωπικό καθαριότητας;
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Γ. Στύλιος - Στάση πληρωμών της Κυβέρνησης στο νοσοκομείο Άρτας
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 5106041108268530419
Σχόλια
item