ΗΛΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ: Η λύση για να πάρουν σπίτια οι τράπεζες είναι οι ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΗΛΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ: Η λύση για να πάρουν σπίτια οι τράπεζες είναι οι ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΗΛΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ: Η λύση για να πάρουν σπίτια οι τράπεζες είναι οι ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

ΗΛΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ:Η λύση για να πάρουν σπίτια οι τράπεζες είναι οι ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Τις ιδιαίτερα αρνητικές εικόνες με τον οργισμένο κόσμο έξω από τα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, για τους πλειστηριασμούς, επιχειρεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. 
Όχι όμως με το να προστατεύσει την πρώτη κατοικία, αλλά διενεργώντας... ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ώστε να μην μπορούν τα μέλη των κινημάτων να ακυρώνουν την διαδικασία.
Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σκοπεύει να εισάγει ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα διενέργειας  πλειστηριασμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος των εγγραφών από τον συμβολαιογράφο και τον δικαστικό επιμελητή, θα γίνεται όπως και τώρα.  Όμως, η διαδικασία της πλειοδοσίας θα γίνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με τους πολίτες να εκφράζουν τις ανησυχίες τους πως με αυτόν τον τρόπο μένει απροστάτευτη τελικά η πρώτη κατοικία.
Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2017.  Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν έχει περάσει κάποια σχετική ρύθμιση και βολεύεται από την αποχή των συμβολαιογράφων.
 
Η ένωση συμβολαιογράφων πάντως υποστηρίζει ότι πρόκειται για θετικό μέτροΟι συμβολαιογράφοι δηλώνουν ωστόσο ότι οι αποχές θα συνεχιστούν,εαν δεν διασφαλιστεί η πρώτη κατοικία.  Ήδη πάντως  εδώ και σχεδόν μια δεκαετία σε χώρες, όπως η Αυστρία και το Βέλγιοδιενεργούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
 
Το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων ανακοινώσε ότι μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, θα εγκριθεί νέα πολιτική ρυθμίσεων, με την οποία θα ελαφρυνθούν όσοι έχουν πάρει στεγαστικό από το Ταμείο. Αυτό θα γίνει είτε με επιμήκυνση του δανείου, είτε με ελάφρυνση του επιτοκίου.
 
Στην Θεσσαλονίκη πάντως μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν έξω από την 5η εφορία της πόλης, προκειμένου να συμπαρασταθούν μια 63χρονη συνταξιούχο γυναίκα που κινδυνεύει να χάσει την πρώτη της κατοικία. 
Το σπίτι της είναι 61 τετραγωνικά και τα χρέη της αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ! Μαζεύτηκαν, εξαιτίας των προσαυξήσεων για φορολογικές παραβάσεις οικοδομικής  εταιρείας, η οποία είναι στο όνομα της.
Epirusblog Gr
5 of 5
ΗΛΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ: Η λύση για να πάρουν σπίτια οι τράπεζες είναι οι ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 5885485205044140394
Σχόλια
item