Γιάννενα: ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - Στην Εστία τα παιδιά, προχωρά η αποκατάσταση του κτιρίου Γιάννενα: ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - Στην Εστία τα παιδιά, προχωρά η αποκατάσταση του κτιρίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - Στην Εστία τα παιδιά, προχωρά η αποκατάσταση του κτιρίου

Τον δικό της αγώνα κάνει εδώ και έναν περίπου μήνα η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 15ης Οκτωβρίου, στο Κέντρο Παιδικής Προστασίας.

Το κτίριο κρίθηκε στην αρχή ακατάλληλο και έτσι τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καθημερινότητά τους. Τα κλιμάκια εξέτασαν το κτίριο που είναι από τα πιο παλιά και έκριναν ότι θα έπρεπε να γίνουν κάποιες επεμβάσεις πριν επιστρέψουν τα παιδιά εκεί. 

Η πρόεδρος Κατερίνα Μιτοπούλου κινήθηκε γρήγορα και μετέφερε τα παιδιά αλλού ώστε αφενός να τα προφυλάξει και αφετέρου να μην διαταράξει το ημερήσιο πρόγραμμά τους.

Ευτυχώς, όμως, δεν επαληθεύτηκαν οι φοβίες για σοβαρά προβλήματα από το σεισμό στο κτίριο της Πρόνοιας. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου Κατερίνα Μιτοπούλου, οι όποιες ζημιές δεν είναι τόσο σοβαρές όσο είχαν κριθεί από την πρώτη επίσκεψη των κλιμακίων.

Τελικά, όπως αποδείχτηκε τα προβλήματα ήταν μικρής κλίμακας και οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει. Τα δέκα παιδιά έχουν ήδη επιστρέψει και έχουν βρει τους παλιούς τους ρυθμούς ακολουθώντας το ημερήσιο πρόγραμμά τους.
«Στην αρχή είχαμε και εμείς αναστατωθεί μιας και πιστεύαμε ότι θα υπήρχαν πιο σοβαρά προβλήματα. Όμως ευτυχώς, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και ήδη τα συνεργεία προχωρούν στην αποκατάσταση των όποιων ζημιών προκλήθηκαν από το σεισμό» λέει η κα. Μιτοπούλου.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - Στην Εστία τα παιδιά, προχωρά η αποκατάσταση του κτιρίου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5057401819705203681
Σχόλια
item