Το Μαξίμου κάνει επίθεση στη ΝΔ για το ΕΣΡ: Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις άδειες

Το Μαξίμου κάνει επίθεση στη ΝΔ για το ΕΣΡ: Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις άδειες
Το Μέγαρο Μαξίμου εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών υποστηρίζοντας πως αν η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίσει να υπονομεύει τη συγκρότηση του ΕΣΡ, τότε «όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά».
Η κυβέρνηση με non paper παραθέτει την απάντηση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τις τηλεοπτικές άδειες. 
Σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη διαδικασία ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, παραθέτουμε τη σχετική απάντηση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:
«Τον Γενάρη αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2015, πήραμε σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό να τελειώνουμε με το σύστημα της διαπλοκής. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης αυτής, τόσο στον εαυτό της, όσο και στον ελληνικό λαό. 
Με αυτή την έννοια εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, παρά τις αντιξοότητες, τις πρόσκαιρες αντιξοότητες σε αυτόν τον κεντρικό αγώνα και σε αυτόν τον κεντρικό στόχο. 
Η ΝΔ από την αρχή υπονόμευσεκάθε προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Υπονόμευσε την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και παρέβη τη συνταγματική της υποχρέωση να συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. 
Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα συναίνεσης στο δημόσιο βίο και μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, που φάνηκε και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων. 
Βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι: Αυτή η ατμόσφαιρα συναίνεσης να οδηγήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, έτσι ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. 
Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που η ΝΔ επιμείνει, έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς απόλυτης ανομίας και ασυδοσίας. 
Θα συζητήσουμε και θα πάρουμε συλλογικά την απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε, σε περίπτωση που η ΝΔ αρνηθεί, συνεχίσει να υπονομεύει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.  Όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά».

epirusblog.gr
5 of 5
Το Μαξίμου κάνει επίθεση στη ΝΔ για το ΕΣΡ: Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις άδειες
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4820423389546485089
item