Ήπειρος: ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - Ταχύτητα και μη χρήση κράνους και ζώνης… σκοτώνουν! Ήπειρος: ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - Ταχύτητα και μη χρήση κράνους και ζώνης… σκοτώνουν! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - Ταχύτητα και μη χρήση κράνους και ζώνης… σκοτώνουν!

Ήπειρος: ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - Ταχύτητα και μη χρήση κράνους και ζώνης… σκοτώνουν!
Πέντε νεκροί και περισσότερες από 4.800 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., τον μήνα Οκτώβριο στην Ήπειρο.

Πέντε ακόμη συνάνθρωποί μας άφησαν τον μήνα Οκτώβριο την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα ο προηγούμενος μήνας, να είναι ιδιαίτερα «αιματοβαμμένος», σε σχέση με το αντίστοιχο, περυσινό, χρονικό διάστημα.

Παρά τα αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης και την αισθητή βελτίωση των υποδομών, τα τροχαία ατυχήματα εξακολουθούν να αποτελούν για τη χώρα και την Ήπειρο, ένα μείζον ζήτημα, που η Πολιτεία οφείλει να το κοιτάξει και να πάρει συγκεκριμένα μέτρα ουσίας για τη μείωσή τους.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα, στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, καταγράφηκαν 14 τροχαία δυστυχήματα, έναντι επτά το 2015. Ειδικότερα, σημειώθηκαν τρία θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (κανένα το 2015), τρία με σοβαρό τραυματισμό ατόμου, έναντι ενός το 2015, και οκτώ τροχαία με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου, έναντι έξι το 2015.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 22 παθόντες, έναντι 13 το 2015. Ειδικότερα, καταγράφηκαν πέντε νεκροί (κανένας το 2015), τέσσερις σοβαρά τραυματίες, έναντι ενός το 2015 και 13 ελαφρά, έναντι 12 το 2015.

Τα παραπάνω τροχαία, αναδεικνύουν ότι οδηγική συμπεριφορά και παράγοντας δρόμος, οδηγούν σε τραγωδίες. Δεν είναι τυχαίο, ότι και τον δεύτερο μήνα του Φθινοπώρου, τα κυριότερα αίτια, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση προτεραιότητας, η ολισθηρότητα του οδοστρώματος και η έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση.

Χιλιάδες παραβάσεις
Όπως έχει αποδειχθεί, η ταχύτητα σκοτώνει, αλλά οι οδηγοί δεν βάζουν μυαλό και συνεχίζουν να πατούν το γκάζι, να οδηγούν χωρίς κράνος και ζώνη και να μιλούν στο κινητό.
Συνολικά τον Οκτώβριο, βεβαιώθηκαν 4.847 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν 937 για υπερβολική ταχύτητα, οι οποίες είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, 127 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 117 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 52 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 37 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη) κι αντίστοιχος αριθμός για αντικανονικό προσπέρασμα, 36 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 35 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 20 για φθαρμένα ελαστικά, 16 για αντικανονικούς ελιγμούς και μία για παραβίαση προτεραιότητας.
Σημειώνεται επίσης, ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 105 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 106 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - Ταχύτητα και μη χρήση κράνους και ζώνης… σκοτώνουν!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5066026245609533687
Σχόλια
item