Πρέβεζα: Έκθετοι στους πολίτες οι κυβερνώντες-Δριμεία κριτική από την ΑΔΕΔΥ στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Τι είπε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Δημ. Μπράτης Πρέβεζα: Έκθετοι στους πολίτες οι κυβερνώντες-Δριμεία κριτική από την ΑΔΕΔΥ στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Τι είπε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Δημ. Μπράτης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Έκθετοι στους πολίτες οι κυβερνώντες-Δριμεία κριτική από την ΑΔΕΔΥ στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Τι είπε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Δημ. Μπράτης

Πρέβεζα: Έκθετοι στους πολίτες οι κυβερνώντες-Δριμεία κριτική από την ΑΔΕΔΥ στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Τι είπε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Δημ. Μπράτης

Δριμεία κριτική ασκήθηκε από την ΑΔΕΔΥ στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά την ενημερωτική συγκέντρωση Σωματείων και μελών, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας με αφορμή την απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης.


Συντονιστής ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημ. Παπαγεωργίου. 


Ο Δημ. Μπράτης τόνισε ότι στόχος είναι η επιτυχία της 24ωρης απεργίας της 24ης Νοεμβρίου, το καταστατικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα που «βασανίζουν» το τελευταίο διάστημα του εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα και κατήγγειλε τη στάση της Κυβέρνησης. 


Μεταξύ άλλων ανέφερε «Αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι το ελάχιστο από αυτά που σκέφτονται να κάνουν. Ο Κατρούγκαλος έφυγε από το Υπουργείο Εργασίας αλλά ο Νόμος του 4387 παραμένει. 


Τους μεν συνταξιούχους, τα 2.800.000 συναδέλφους, τους έχει χρυσώσει το χάπι λέγοντας ότι αυτό θα το διατηρήσει ως προσωπική διαφορά που προκύπτει από το επανυπολογισμό των Συντάξεων, αυτό που προχθές ο Βελκουλέσκου είπε ότι δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει προσωπική διαφορά και να είστε βέβαιοι ότι θα είναι το πρώτο που θα καταργηθεί σε αυτή την αξιολόγηση. 

Όποιος βγει με 35 χρόνια υπηρεσίας στη σύνταξη από 1/1/2017 η μείωση στην κύρια σύνταξή του είναι της τάξης των 250-300 ευρώ. 

Στα 35 χρόνια υπηρεσίας, το ποσοστό αναπλήρωσης που παίρνεις με το Νόμο Κατρούγκαλου είναι 34,81%, και με δεδομένο ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεως λέει ότι λαμβάνονται υπόψη το σύνολο του εργασιακού βίου και βγαίνει ο μέσος όρος, εάν υπολογίσεις τις συντάξιμες αποδοχές τα 1000 ευρώ, φανταστείτε ότι το 34% είναι τα 350 ευρώ συν τα 484 ευρώ της Εθνικής Σύνταξης. 

Οι συντάξεις  όλες κατακρεουργούνται. Και έβγαινε ο ανεκδιήγητος Κατρούγκαλος στα ΜΜΕ και έλεγε ότι οι συντάξεις μέχρι 1300 ευρώ δεν περικόπτονται καμία, την στιγμή που περικόπτονται τα πάντα.

Το ζήτημα του συνταξιοδοτικού μαζί με αυτό που πέρασε τον Αύγουστο του 2015 με την αύξηση του ορίου ηλικίας στα ’67 ήταν ουσιαστικά η κατεδάφιση αυτού που λέμε συνταξιοδοτικό στη χώρα μας.


Οι δημόσιοι υπάλληλοι από 936.000 που ήταν το 2010, είμαστε 567.000 μαζί με τους ένστολους, εάν αφαιρέσουμε τους ένστολους είναι περίπου 420.000 ο δημόσιος τομέας, δηλαδή εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, καθηγητές, όσοι υπηρετούν στους ΟΤΑ, τα Νοσοκομεία κτλ.


Στην Παιδεία από τις 20.000 προσλήψεις που θα γίνουν, οι 15.000 θα γίνουν μέσω ΕΣΠΑ. Καταλαβαίνετε ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ που είναι για αναπτυξιακά έργα και καινοτόμες δράσεις, δίνονται για να προσληφθεί προσωπικό. Δεν μπορεί να λειτουργήσει το Σύστημα. 


Ο Τσίπρας κάθε χρόνο υπόσχεται προσλήψεις στην Υγεία, ξεκίνησε από 10.000 νοσηλευτές, πήγε στις 4.500, μέχρι να φτάσει η Γεροβασίλη να μας λέει ότι τα χρήματα που θα έπαιρνε από τις τηλεοπτικές άδειες στέρησαν από 15.000 παιδιά τους Παιδικούς Σταθμούς και 4.500 νοσηλευτές στα Νοσοκομεία. 

Προφανώς απευθύνονται σε χώρα ανεγκέφαλων, ανώριμων ανθρώπων. Αλίμονο αν λέει μια Χώρα, ότι εγώ περιμένω να τα πάρω από κάποιους τα χρήματα για να καλύψω τις στοιχειώδεις ανάγκες μου σε προσωπικό στην Υγεία και Παιδεία.


Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς συνάδελφοι δεν υπάρχει τίποτα! Ούτε στα Ασφαλιστικά Ταμεία από προσωπικό, ούτε και στο ΙΚΑ το οποίο είναι επιφορτισμένο με την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής για να έρθουν πόροι στο Ασφαλιστικό Σύστημα. 


Στο συνέδριο της η ΠΟΣΕΙΚΑ μας είπαν ότι κάπου 30 υπάλληλοι σε όλη την Χώρα είναι επιφορτισμένοι να κάνουν τους ελέγχους στις επιχειρήσεις για την μαύρη εργασία…» υπογράμμισε ο κ. Μπράτης επισημαίνοντας ακόμη ότι «Σε ότι αφορά τον Συνδικαλιστικό Νόμο, αυτό που σκέφτονται να κάνουν είναι ο περιορισμός για να μην κατάργηση της απεργίας».

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και προτάσεις από τα μέλ
η των Συνδικάτων ως προς την καλύτερη οργάνωση της απεργίας της 24ης Νοεμβρίου.

Άρης Τσελίκος
topikifoni.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Έκθετοι στους πολίτες οι κυβερνώντες-Δριμεία κριτική από την ΑΔΕΔΥ στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Τι είπε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Δημ. Μπράτης
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 4349680701539934152
Σχόλια
item