Γιάννενα: Θεματική περιήγηση στη Καστρίτσα Γιάννενα: Θεματική περιήγηση στη Καστρίτσα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Θεματική περιήγηση στη Καστρίτσα

Γιάννενα: Θεματική περιήγηση στη Καστρίτσα

Σε συνέχεια της πρώτης φθινοπωρινής περιήγησης στο Νησί και τη λίμνη των Ιωαννίνων, η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζει τις θεματικές της περιηγήσεις αυτή την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στην Καστρίτσα.


Σκοπός των περιηγήσεων, που ξεκίνησαν στο ιστορικό κέντρο και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων στη λήξη του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους, είναι να ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες όψεις της οικονομικής και πολιτισμικής ιστορίας, της αρχιτεκτονικής, της τέχνης, αλλά και τις αναπαραστάσεις στη λογοτεχνία.

Μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμπράττουν με συναδέλφους τους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων προκειμένου να αναδείξουν στο κοινό γνωστές και άγνωστες όψεις του παρελθόντος της πόλης. 
Στη συγκεκριμένη περιήγηση την ξενάγηση θα αναλάβουν οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Υπατία Φάκλαρη, Βιβή Γιούνη και Χαρά Καππά, ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Γιώργος Σμύρης και ο διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άκης Μάντζιος.
Η περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Καστρίτσας θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, με σημείο συνάντησης το πάρκινγκ της Ιεράς Μονής Καστρίτσας. Σε περίπτωση αναβολής λόγω καιρικών συνθηκών θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση το πρωί της ίδιας ημέρας στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου ( www.uoi.gr ). 
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ελένη Δερβένη στο τηλέφωνο 2651007319 ή να στείλουν e-mail στο ederveni@cc.uoi.gr.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Θεματική περιήγηση στη Καστρίτσα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4201332042499126989
Σχόλια
item