Θεσπρωτία: Τιμήθηκε ο Φιλιατιώτης γιατρός Μηνάς Πασχόπουλος στους Φιλιάτες (+ΦΩΤΟ) Θεσπρωτία: Τιμήθηκε ο Φιλιατιώτης γιατρός Μηνάς Πασχόπουλος στους Φιλιάτες (+ΦΩΤΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Τιμήθηκε ο Φιλιατιώτης γιατρός Μηνάς Πασχόπουλος στους Φιλιάτες (+ΦΩΤΟ)

Θεσπρωτία: Τιμήθηκε ο Φιλιατιώτης γιατρός Μηνάς Πασχόπουλος στους Φιλιάτες (+ΦΩΤΟ)
Με τιμώμενο πρόσωπο τον Καθηγητή Ιατρικής και Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μηνά Πασχόπουλο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στους Φιλιάτες σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Δημαρχείο Φιλιατών ενημερωτική εκδήλωση για θέματα Υγείας.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του ο Φιλιατιώτης στην καταγωγή κ.Πασχόπουλος.
Ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς αφού τον καλωσόρισε και μίλησε με πολύ θερμά και κολακευτικά λόγια λόγια, του παρέδωσε τιμητική πλακέτα.
Στην εκδήλωση αναπτύχθηκαν τα παρακάτω θέματα:
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ: με ομιλητή τον Αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ναβρόζογλου Ιορδάνη.

p1014385

ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ-ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ: με ομιλητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ουρολογίας του Πανεπιστημίου κ. Μπαλτογιάννη Δημήτριο.

p1014381
Επίσης για τον κ.Πασχόπουλο μίλησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης.

p1014386

Το who is who του Μηνά Πασχόπουλου
Ο Μηνάς Πασχόπουλος είναι καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γεννήθηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας το 1960. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή της Γένοβας Ιταλίας, από όπου αποφοίτησε το 1986. 
Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική Γυναικολογία και έλαβε τίτλο ειδικότητας το 1994. 
Μετεκπαιδεύτηκε επί 3ετία στην ενδοσκοπική χει- ρουργική στο Department of Obstetrics and Gynaecology, Brooklyn Hospital, New York, USA. Εκλέχτηκε Λέκτορας Μαιευτικής – Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1997) και εξελίχθηκε ως Επίκουρος Καθηγητής (2003), Αναπληρωτής Καθηγητής (2009) και Καθηγητής (2014).

p1014377
Κατά τη θητεία του στην Πανεπιστημιακή Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική ανέπτυξε πλούσιο κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, εστιασμένο στο χώρο της γυναικολογικής ενδοσκόπησης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διαγνωστική προσπέλαση της ενδομήτριας παθολογίας με τη χρήση της υστεροσκόπησης και στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης και του χρόνιου πυελικού άλγους. 

Επιπλέον, επί σειρά ετών είναι υπεύθυνος διαφόρων τμημάτων της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής.

Το ερευνητικό έργο του αποτυπώνεται σε ικανό αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων και βιβλιογραφικών αναφορών, ενώ ταυ- τόχρονα περιλαμβάνει την επίβλεψη διδακτορικών διατριβών που ολοκληρώθηκαν και σειρά άλλων στις οποίες ήταν μέλος της τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής. 

Η αναγνωρισιμότητά του στο επιστημονικό του πεδίο αποτυπώνεται από το μεγάλο αριθμό προσκλήσεων ως ομιλητή επιστημονικών εκδηλώσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει αποτελέσει μέλος οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή συνέδρια με ειδικό αντικείμενο την ενδοσκό- πηση.

Είναι μέλος πολλαπλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών:
1. Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης.
2. Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικής και Γυναικολογίας (ΕΜΓΕ).
3. European Society of Gynaecological Endoscopy (ESGE).
4. Ελληνική Εταιρεία Ενδομητρίωσης.
5. American Society of Gynaecologic Laparoscopy.
6. Εταιρεία Λαπαροενδοσκόπων Χειρουργών (S.L.S).

Εκλέχτηκε Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1/9/2011- 31/8/2013) και από τον Νοέμβριο 2014 είναι Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ

p1014367p1014365p1014368p1014362p1014352
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Τιμήθηκε ο Φιλιατιώτης γιατρός Μηνάς Πασχόπουλος στους Φιλιάτες (+ΦΩΤΟ)
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 228191501583364628
Σχόλια
item