Γιάννενα: Νέο βήμα για τα «Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες» - Παίρνει τη μορφή Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Γιάννενα: Νέο βήμα για τα «Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες» - Παίρνει τη μορφή Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Νέο βήμα για τα «Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες» - Παίρνει τη μορφή Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού

Γιάννενα: Νέο βήμα για τα «Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες» - Παίρνει τη μορφή Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού
Η πρωτοβουλία «Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες» μετά από τη γνωστή δράση της τα τελευταία χρόνια, παίρνει πλέον τη μορφή Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού.
«Μετά από μια μακρά διάρκεια συσκέψεων, συνελεύσεων και δουλειάς, η δημιουργία καταναλωτικού συνεταιρισμού στην πόλη μας είναι πλέον γεγονός. Η πρωτοβουλία τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες ωρίμασε και μετεξελίχθηκε. 
Πλέον και νομικά έχουμε τη μορφή καταναλωτικού συνεταιρισμού και είμαστε έτοιμοι για τη λειτουργία μας. 
Είμαστε πλέον «εξοπλισμένοι»με όλα τα απαραίτητα νομικά εργαλεία που χρειαζόμαστε προκειμένου να δοκιμάσουμε πιο οργανωμένα και πιο συγκροτημένα να αλλάξουμε τους όρους με τους οποίους ψωνίζουμε και τρεφόμαστε. 
Ως συλλογικότητα πλέον είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε με καθοριστικό τρόπο στη διαδικασία με την οποία φτάνει η τροφή από τα σημεία παραγωγής στο τραπέζι μας. 

Να καταργήσουμε το ρόλο των μεσαζόντων που τόσο ανεβάζουν την τιμή των προϊόντων που φτάνουν στα σπίτια μας, αλλά και να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε την ποιότητα τους», αναφέρουν οι συμμετέχοντες και στο νέο εγχείρημα. 

Όπως εξηγούν για τα επόμενα βήματα: «Στα πλαίσια αυτά όλο το προηγούμενο διάστημα προχωρήσαμε στη διαμόρφωση του καταστατικού μας. 

Τα πρώτα 111 ιδρυτικά μέλη εξουσιοδότησαν την προσωρινή διοίκηση για να προωθήσει το καταστατικό μας προς το ειρηνοδικείο προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για τη λειτουργία μας. 

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, ο συνεταιρισμός θα αποκτήσει χώρο για τη διάθεση των προϊόντων και θα προχωρήσει στην εκλογή διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να ξεκινήσει τη λειτουργία του». 

«Η συλλογική λειτουργία και η αλληλεγγύη αποτελούν αναντικατάστατες αρχές λειτουργίας μας και με βάση αυτές θα πορευτούμε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε όλους όσους δεν έχουν γραφεί ακόμη μέλη του συνεταιρισμού μας να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους προκειμένου να βάλουμε έστω και ένα μικρό λιθαράκι στη βελτίωση των συνθηκών ζωής μας, και των συνανθρώπων μας. 

Πλέον τίποτε δε θα μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθειά μας να διαμορφώσουμε οι ίδιοι τους όρους με τους οποίους τρεφόμαστε. Είναι καιρός να πάψουμε να είμαστε έρμαια των πολυεθνικών και των δικτύων διανομής της τροφής που όλο και περισσότερο υποβαθμίζουν την ποιότητά της. 

Επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας – τιμής. Στηρίζουμε την τοπική παραγωγή και τους παραγωγούς μας με τους οποίους επιδιώκουμε να αποκτήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και μακράς συνεργασίας» καταλήγουν.

epirusonline.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Νέο βήμα για τα «Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες» - Παίρνει τη μορφή Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8086298026029594235
Σχόλια
item