Βαρύτερες ποινές για μη έκδοση αποδείξεων Βαρύτερες ποινές για μη έκδοση αποδείξεων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βαρύτερες ποινές για μη έκδοση αποδείξεων

Βαρύτερες ποινές για μη έκδοση αποδείξεων

Αυστηρότερα πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενήργησαν το καλοκαίρι κυρίως στους τουριστικούς προορισμούς διαπίστωσαν πως τα πρόστιμα που επιβάλλονται σήμερα σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις παραμένουν «χάδι».


Παράλληλα, στις προθέσεις της φορολογικής διοίκησης είναι και η θεσμοθέτηση συγκεκριμένων ποινών και προστίμων για τις κατηγορίες επαγγελμάτων που δεν είναι υπόχρεες σε ΦΠΑ.

Για παράδειγμα, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζουν σχέδιο επιβολής προστίμων σε γιατρούς, ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς απαλλαγής από τον ΦΠΑ.

Epirusblog Gr
5 of 5
Βαρύτερες ποινές για μη έκδοση αποδείξεων
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 850224407869622808
Σχόλια
item