Μητσοτάκης: Ανάγκη πολιτικής αλλαγής - Η Ελλάδα στο περιθώριο Μητσοτάκης: Ανάγκη πολιτικής αλλαγής - Η Ελλάδα στο περιθώριο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μητσοτάκης: Ανάγκη πολιτικής αλλαγής - Η Ελλάδα στο περιθώριο

Μητσοτάκης: Ανάγκη πολιτικής αλλαγής - Η Ελλάδα στο περιθώριο

Στο αφήγημα της πολιτικής αλλαγής, την οποία χαρακτήρισε αναγκαία, επέμεινε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας πρόωρες εκλογές στην ΚΟ του κόμματος. 

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο, δεν είμαστε μέρος καμίας λύσης» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατό η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο να περιμένει υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η πολιτική αλλαγή είναι αίτημα πλειοψηφικό στην κοινωνία, η οποία δεν αντέχει άλλο μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση» τόνισε ακόμη. 

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι δεν είναι μόνο η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης που καθιστά επιτακτική την πολιτική αλλαγή, αλλά και οι ραγδαίες διεθνείς ανακατατάξεις. Η διεθνής κινητικότητα είναι πυκνή οι επιπτώσεις πολλών πολιτικών γεγονότων σε άλλες χώρες θα είναι παγκόσμιες, προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι κυβερνώντες παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται… Με τις ιδεοληψίες τους διαπραγματεύονται» σημείωσε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω από το ζήτημα του χρέους, το οποίο έχει αναχθεί σε προπέτασμα καπνού προκειμένου να κρυφτεί η ανικανότητα που επιδεικνύει στη διαπραγμάτευση.

Όσον αφορά την Άγκυρα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις αναφορές του Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης, σημειώνοντας ότι αποτελούν μία ακόμη εστία ανησυχίας στην ήδη ταραγμένη περιοχή, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την υπαναχώρηση των Τουρκοκυπρίων στις συνομιλίες του Μοντ Πελεράν. Επίσης, κατηγόρησε τα Τίρανα για «κρεσέντο εθνικισμού».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ άρχισε την ομιλία του στην ΚΟ εκθειάζοντας το ρόλο του Κωστή Στεφανόπουλου στην παράταξη και τη χώρα. «Ο Κωστής Στεφανόπουλος αναβάθμισε κάθε αξίωμα από το οποίο υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον και κυρίως το ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό των Ελλήνων και αισθανόμαστε τιμή που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της παράταξης». «Δεν υπήρξε λαϊκιστής, έκανε την σεμνότητα τρόπο ζωής. Γνήσιος δημοκράτης» ανέφερε. 

Epirusblog Gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Ανάγκη πολιτικής αλλαγής - Η Ελλάδα στο περιθώριο
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6914502348651880641
Σχόλια
item