Γιάννενα: Προς νέα ρύθμιση οι οφειλές των ΔΕΥΑ

Γιάννενα: Προς νέα ρύθμιση οι οφειλές των ΔΕΥΑ

Απαντητική επιστολή στη ΔΕΗ έστειλε χθες ο δήμος Ιωαννιτών σε σχέση με τη διακοπή ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΙ και του ΣΥΔΛΙ για οφειλές 8,5 εκ. ευρώ.

Στην επιστολή γίνεται μνεία στη συμφωνία που είχε υπάρξει στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ τον Δεκέμβριο για αποπληρωμή των τρεχουσών οφειλών συν 25.000 ευρώ από τα παλιά χρέη σε κάθε δόση, η οποία τηρείται πιστά μέχρι σήμερα, όπως κατηγορηματικά διαβεβαίωσε μιλώντας στον «Η.Α.» ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου.

Με δεδομένο, πάντως, πως το θέμα δεν αφορά μόνο τον δήμο Ιωαννιτών, καθώς ανάλογες προειδοποιητικές επιστολές έχουν φτάσει σε πολλούς δήμους της χώρας, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, στην οποία αναμένεται να κατατεθεί πρόταση για συνολική συμφωνία αποπληρωμής των οφειλών σε 100 άτοκες δόσεις.
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει, στο μεταξύ, η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» την πρακτική της ΔΕΔΔΗΕ να απειλεί με διακοπή ρεύματος τα αντλιοστάσια της πόλης, με κίνδυνο να μείνει χωρίς νερό όλο το λεκανοπέδιο, σημειώνοντας πως το γεγονός αυτό έρχεται να αναδείξει ακόμα μια συνέπεια της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας.
«Η ΔΕΔΔΗΕ με τον ίδιο τρόπο που κόβει το ρεύμα από άνεργους, οικογένειες με μικρά παιδιά, συνταξιούχους, από το σύνολο δηλαδή των λαϊκών νοικοκυριών, απειλεί να κόψει το ρεύμα, και άρα το νερό σε μία ολόκληρη πόλη. 
Την ίδια ώρα που ανακυκλώνεται η φτώχεια και η εξαθλίωση στον λαό, η ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει να διατηρεί προκλητικά μειωμένες τιμές στους βιομηχάνους για να βοηθά κι αυτή από την πλευρά της την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση», ωστόσο επισημαίνει πως την ίδια πρακτική ακολουθεί και η ΔΕΥΑΙ, καθώς από την πλευρά της, σε πάρα πολλές περιπτώσεις τον τελευταίο μόνο χρόνο, έχει όχι απλά απειλήσει, αλλά κόψει το νερό σε λαϊκά σπίτια με τον ίδιο τρόπο που απειλείται τώρα από τη ΔΕΗ. 
«Ομοίως δηλαδή λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια χωρίς να υπολογίζει ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό συνυφασμένο με την ίδια τη ζωή», αναφέρει και καταλήγει λέγοντας πως όσο το νερό και η ενέργεια θεωρούνται εμπορεύματα, η μια επιχείρηση θα κυνηγά την άλλη και οι δύο θα στρέφονται σε βάρος του λαού.
agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Προς νέα ρύθμιση οι οφειλές των ΔΕΥΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2166427317850367791
item