Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ τις ρυθμίσεις για εξομοίωση συμφώνου συμβίωσης και γάμου

Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ τις ρυθμίσεις για εξομοίωση συμφώνου συμβίωσης και γάμου

Δεν θα επιτρέψουμε τη νομιμοποίηση του τρίτου φύλου, υποστήριξε ο εισηγητής των ΑΝ.ΕΛ. στη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Τις βαθύτατες ιδεολογικές και αξιακές διάφορεςα των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση ανέδειξε η συζήτηση στην Βουλή για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία κοινοτικής οδηγίας περί ίσης μεταχείρισης προσώπων άσχετων φυλετικής, εθνοτικής ή σεξουαλικής ταυτότητας.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης εξηγώντας τους λόγους που το κόμματος καταψηφίζει αρκετές από τις προωθούμενες διατάξεις είπε πως «δεν θα επιτρέψουμε την νομιμοποίηση του τρίτου φύλου. 


Οι ΑΝΕΛ είναι ενάντια σε οποιοδήποτε υποκατάστατο της οικογένειας» ενώ απευθυνόμενος σε όσα κόμματα στηρίζουν το νομοσχέδιο - μεταξύ των όποιων και ο ΣΥΡΙΖΑ - υπογράμμισε «θέλετε να εξομοιώσετε καθολικά το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών με το γάμο. Αυτό θα οδηγήσει σε τεκνοθεσία».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου εξισώνει τον θρησκευτικό γάμο με το σύμφωνο συμβίωσης για να προσθέσει «όταν εμείς αντιδρούσαμε στο σύμφωνο και εκφράζαμε τους φόβους μας ότι ανοίγει ο δρόμος για γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία τότε η πλειοψηφία βουλευτών έλεγε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Σήμερα επαληθευόμαστε και αντιδρούμε».

«Πάμε να νομιμοποιήσουμε το τρίτο φύλο» είπε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει «το νομοθέτημα θέλει να εδραιώσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό και έτσι  ανοίγει ο δρόμος και για γάμο και για τεκνοθεσία».

Τέλος ο κ. Κατσίκης σημείωσε οτι οι ΑΝΕΛ δεν είναι ενάντια στην ισότητα των ανθρώπων, πρόσθεσε όμως ότι θα διαφωνήσουν με προσπάθειες που επιχειρούν να διαμορφώσουν «μια κοινωνία χαλαρών ηθών».


epirusblog.gr
5 of 5
Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ τις ρυθμίσεις για εξομοίωση συμφώνου συμβίωσης και γάμου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5908516514002680214
item