Πρέβεζα: Μπλόκο από την ΥΔΕ σε μελέτη της Π.Ε. Πρέβεζας λόγω αμφιβολιών νομιμότητας… Πρέβεζα: Μπλόκο από την ΥΔΕ σε μελέτη της Π.Ε. Πρέβεζας λόγω αμφιβολιών νομιμότητας… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Μπλόκο από την ΥΔΕ σε μελέτη της Π.Ε. Πρέβεζας λόγω αμφιβολιών νομιμότητας…


Πρέβεζα: Μπλόκο από την ΥΔΕ σε μελέτη της Π.Ε. Πρέβεζας λόγω αμφιβολιών νομιμότητας…
Πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Π.Ε. Πρέβεζας, η οποία αναγκάζεται να καταβάλει 250.000 ευρώ στο ΚΤΕΛ Πρέβεζας, έπειτα από δικαστική δικαίωση της εταιρείας. 

Η ΥΔΕ (Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου), «μπλόκαρε» την καταβολή των χρημάτων, έχει δημιουργήσει ανάλογες καταστάσεις και σε άλλες περιπτώσεις.
Σε μία εξ’ αυτών το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας , διατάσσει την Π.Ε. Πρέβεζας να καταβάλει σε ιδιώτη το ποσό των 17.837 ευρώ (έργο+ δικαστική δαπάνη), για την εκπόνηση τεχνικής μελέτης με τίτλο: «ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Σ ΔΙΑΥΛΟΥ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ».
Η σύμβαση ανάμεσα στα δύο μέρη υπεγράφη στις 2-11-2015. Στις 4-1-2016 χορηγήθηκε στον ανάδοχο βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας, ότι οι εργασίες έχουν εκτελεστεί εμπρόθεσμα και πληρούν τους όρους της σχετικής σύμβασης. 
Ο ανάδοχος από την πλευρά του υλοποίησε το ανατεθέν σε αυτόν συμβατικό αντικείμενο, δε συντάχθηκε όμως ποτέ χρηματικό ένταλμα πληρωμής.
Η οικονομική υπηρεσία της Π.Ε. Πρέβεζας υπέβαλε τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της δαπάνης του έργου στην αρμόδια υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου. Η Υ.Δ.Ε. εγγράφως επέστρεψε τα υποβληθέντα  δικαιολογητικά διατηρώντας αμφιβολίες για τη νομιμότητα της εν λόγω δαπάνης.
Κατά συνέπεια δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή του αναδόχου μέχρι σήμερα.
Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε να μην αντικρούσει δικαστικά τη διαταγή πληρωμής, κάτι απολύτως λογικό.
Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, το ίδιο «σκηνικό» από πλευράς ΥΔΕ έχει επαναληφθεί αρκετές φορές. Περίπτωση από περίπτωση διαφέρει, παρ’ όλα αυτά δεν παύει οι αποφάσεις της ΥΔΕ που έχουμε αναφέρει να δημιουργούν σοβαρά ζητήματα.
atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Μπλόκο από την ΥΔΕ σε μελέτη της Π.Ε. Πρέβεζας λόγω αμφιβολιών νομιμότητας…
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 5833217802367766269
Σχόλια
item