Άρτα: Εγκαταλείψεις κουταβιών! Άρτα: Εγκαταλείψεις κουταβιών! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Εγκαταλείψεις κουταβιών!

Εγκαταλείψεις κουταβιών!

Πραγματικά βρισκόμαστε πάντα προ εκπλήξεων. Ως Φιλοζωικό Σωματείο με τη συμπαράσταση του Δήμου Αρταίων, προσπαθούμε να σώσουμε όσα περισσότερα κουτάβια μπορούμε. 

Προσπαθούμε να προλάβουμε το κακό. Να τα σώσουμε από τη μαύρη σακούλα σκουπιδιών που είναι κλεισμένα μαζί με λεμονόκουπες και απορρίμματα. 

Να μην πεταχτούν στο δρόμο. Να μην τα πατήσει αυτοκίνητο. Να φιλοξενηθούν κάπου ζεστά. Να τους βρεθεί η υιοθεσία που τους αρμόζει. Να καταλήξουν σ' ένα σπίτι που τα αγαπάει και τα φροντίζει.

Όμως όλο αυτό, όσο απλό κι αν ακούγεται, τόσο δύσκολο είναι ταυτόχρονα. Η υπομονή των Φιλόζωων έχει όρια. Μονίμως καταλήγουμε οι ίδιοι και οι ίδιοι να τραβάμε την ανηφόρα.

Με αφορμή το περιστατικό του Σαββάτου θα επιχειρήσουμε να θίξουμε κάποια ζητήματα. Φιλοζωικό Σωματείο είμαι Εγώ, Εσύ, Εμείς. 


Το να τηλεφωνήσουμε σ' ένα νούμερο που θα απαντήσει η Μαρία για λογαριασμό του Φιλοζωικού δε σημαίνει ότι έτσι απλά πράξαμε το καθήκον μας και φεύγει από πάνω μας η ευθύνη. 

Η ευθύνη δεν μετακυλύετε στο Φιλοζωικό Σωματείο. Το φιλοζωικό μας ένστικτο δεν περιορίζεται σ' ένα τηλέφωνο σε αυτόν τον Άλλο, που θα βρεθεί ως από μηχανής Θεός και θα κάνει τα πάντα.

Ένα πανέμορφο ολόλευκο κουτάβι βρέθηκε καταταλαιπωρημένο στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης την ώρα της αιχμής του, το βράδυ του Σαββάτου. Από παρακείμενο κατάστημα όλα τα παιδάκια άφησαν το πάρτι για να φροντίσουν το κακόμοιρο ζωάκι. 


Τηλεφώνησαν πάνω από δέκα φορές στο Φιλοζωικό όλοι οι γονείς των παριστάμενων παιδιών. Όλοι περίμεναν κάτι από εμάς, χωρίς να αναλαμβάνουν αυτό το κάτι οι ίδιοι. Η απάντηση όλων των γονέων ήταν ότι μένουν σε διαμέρισμα. 

Το κουτάβι δεν είναι αρκούδα, ούτε κροταλίας. Το να φιλοξενηθεί σε μπαλκόνι σπιτιού δεν είναι κάτι τρομερά δύσκολο ή ανέφικτο. Τα παιδάκια έκλαιγαν. 

Εάν δε βρισκόταν μία λύση τα παιδιά δεν θα γυρνούσαν σπίτι τους. Ρωτούσαν όλους τους διερχόμενους μήπως ήθελαν ένα όμορφο κουτάβι. Επιστράτευσαν όλη την παιδική τους αθωότητα. Ολόκληρο το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ δεν βρέθηκε Κανείς.

Όλοι συμπονούσαν την δύσκολη κατάσταση του κουταβιού, αλλά «ΟΧΙ στο δικό μου σπίτι». Όλοι έπασχαν, αλλά Κανείς δεν αναλάμβανε πρωτοβουλία. Όλοι κατανοούσαν τη δυσκολία της κατάστασης, αλλά οι ευθύνες θεωρούνται πολλές. 


Ποιος ανέλαβε τελικά τη φιλοξενία; Μέλος του Φιλοζωικού, η οποία φροντίζει κι άλλα τρία σκυλιά και δεν μπορεί να φιλοξενήσει, ούτε κουνούπι πια!

Ξέρετε πόσες εγκαταλείψεις κουταβιών έχουν απασχολήσει το Φιλοζωικό Σωματείο μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο; Τέσσερις περιπτώσεις, οι οποίες αφορούν συνολικά γύρω στα 12 κουτάβια! 


Σε συνδυασμό με τις εγκαταλείψεις νέων σκύλων που έχουν εμφανιστεί στην πόλη, μπορείτε να φανταστείτε τον όγκο των περιπτώσεων μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο! Απλά ήταν τόσο κραυγαλέο αυτό το περιστατικό που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Και ταυτόχρονα καμία δικαιολογία.

taxydromosartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Εγκαταλείψεις κουταβιών!
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 3358992276470211486
Σχόλια
item