«Λατρεία» Πούτιν για Φιγιόν: Είναι σπουδαίος επαγγελματίας και άνθρωπος αρχών «Λατρεία» Πούτιν για Φιγιόν: Είναι σπουδαίος επαγγελματίας και άνθρωπος αρχών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Λατρεία» Πούτιν για Φιγιόν: Είναι σπουδαίος επαγγελματίας και άνθρωπος αρχών

«Λατρεία» Πούτιν για Φιγιόν: Είναι σπουδαίος επαγγελματίας και άνθρωπος αρχών - Κεντρική Εικόνα
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον Φρανσουά Φιγιόν, τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας που εμφανίζεται ως φαβορί για να είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές.

Ο Ρώσος πρόεδρος τον χαρακτήρισε ως «σπουδαίο επαγγελματία», μία ημέρα μετά από τις νέες δηλώσεις του Φιγιόν ότι η Γαλλία πρέπει να αναθερμάνει τις σχέσεις τις με τη Μόσχα.
Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του, ο Πούτιν αποκάλεσε τον Φιγιόν «σκληρό διαπραγματευτή» και «αναμφίβολα σπουδαίο επαγγελματία», όπως και «άνθρωπο αρχών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φιγιόν είναι μεγάλος επικριτής των γάμων ομοφυλοφίλων, όπως και της υιοθεσίας παιδιών από ζευγάρια του ιδίου φύλου. Θέσεις παρόμοιες με τις απόψεις του Πούτιν. Επίσης, έχει δηλώσει ότι προσωπικά αποδοκιμάζει την άμβλωση, αλλά υποστηρίζει τον νόμο που τις νομιμοποίησε, το 1975.
Απαντώντας σε ερώτηση Ρώσου δημοσιογράφου, ο Πούτιν δήλωσε «ο Φιγιόν είναι κατά την άποψή μου πολύ διαφορετικούς από τους πολιτικούς του σημερινού κόσμου. Με μία πρώτη ματιά, φαίνεται κλειστό άτομο. Ομως, παρά τον πολύ ευρωπαϊκό τρόπο του, με την καλύτερη έννοια στον κόσμο, μπορεί να υπερασπιστεί τις απόψεις του».
Πούτιν και Φιγιόν είχαν γνωριστεί όταν ο πρώτος ήταν ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, από το 2008 έως το 2012 και είχαν «αρκετά καλές σχέσεις», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο ίδιος, σε χθεσινές δηλώσεις του ανέφερε ότι η Ρωσία παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις προκριματικές εκλογές στη Γαλλία.
Epirusblog Gr
5 of 5
«Λατρεία» Πούτιν για Φιγιόν: Είναι σπουδαίος επαγγελματίας και άνθρωπος αρχών
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 5699508391213525328
Σχόλια
item