Θεσπρωτία: Τι αποφάσισε η Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας στην συνέλευση των μελών

Θεσπρωτία: Τι αποφάσισε η Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας στην συνέλευση των μελών
Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (Σ.Ο.Π.Θ.) η καθιερωμένη (κάθε δεύτερη Τετάρτη) συνέλευση των μελών, όπου μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκε:
1. Οριστικοποιήθηκε η πραγματοποίηση κοινωνικής – πολιτικής εκδήλωσης με ομιλητή – εισηγητή τον Κιουπκιολή Αλέξανδρο επίκουρο καθηγητή από το 2015 στο τμήμα πολιτικών επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πλούσιο συγγραφικό έργο, (βιβλία και δημοσιεύσεις σε διεθνή, επιστημονικά περιοδικά). 
Ο κύριος Κιουπκιολής σπούδασε ελληνική φιλολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης σπούδασε πολιτική θεωρία στο πρόγραμμα του πανεπιστημίου του Έσσεξ. Παράλληλα απ΄ το 2005 είναι διδάκτωρ του τμήματος πολιτικών επιστημών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. 
Επίσης έχει διδάξει πολιτική θεωρία τόσο στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όσο και σε αυτό της Κύπρου. 
Το γνωστικό του αντικείμενο στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) είναι: “Σύγχρονες πολιτικές θεωρίες», τα δε ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην νεώτερη φιλοσοφία της ελευθερίας, τη φιλοσοφία του δικαίου, τις θεωρίες της Δημοκρατίας, την ανάλυση και κριτική της εξουσίας.
2. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 17η Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 στο πνευματικό κέντρο ¨ΠΑΝΘΕΟΝ¨ με διοργανωτή τη Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την Kίνηση Πολιτών Ιωαννίνων ¨ΑΝΤΙ…ΔΡΩ¨ και την Αυτόνομη Ομάδα Πολιτών Κέρκυρας.
3. Το θέμα της ομιλίας θα είναι: ¨Τα κοινά και ο Δημοκρατικός μετασχηματισμός στην εποχή μας¨. Θα ακολουθήσει φυσικά το στάδιο των ερωτήσεων και η δυνατότητα έκφρασης απόψεων.
4. Συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές μελών της ομάδας στα πλαίσια προηγούμενης απόφασης έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η οργάνωση και πραγματοποίηση κοινωνικής – ιστορικής εκδήλωσης στην Παραμυθιά, σε σύντομο διάστημα , με θέμα την εκτέλεση των 49 Προκρίτων στις 29/9/1943 (θύματα τις ναζιστικής θηριωδίας), με ουσιαστική προσέγγιση σε κοινωνικό και ιστορικό επίπεδο.
5. Για το πρόβλημα των μπαζωμένων ρεμάτων και ιδιαίτερα όλων αυτών που καταλήγουν στο μέτωπο του κόλπου προς τη θάλασσα, όπως τονίστηκε από μέλη της ομάδας, είτε αυτά φαίνονται στο σχέδιο πόλης είτε όχι, αλλά επί της ουσίας λειτουργούν χρηστικά ως ρέματα, άρα προς όφελος του λαϊκού – δημόσιου συμφέροντος, θα γίνει ειδικότερη έρευνα ΑΜΕΣΑ.

Σε κάθε περίπτωση η ομάδα πολιτών καλεί το Δήμο Ηγουμενίτσας και την Περιφέρεια Ηπείρου (τοπικό τμήμα) να καθαρίσουν άμεσα όλα τα παραπάνω ρέματα. 

Σύντομα θα απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας για το θέμα αυτό, τόσο για την ενημέρωσή τους όσο και για από κοινού ενέργειες, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

6. Συζήτηση έγινε και για το πρόβλημα που καθημερινά εντείνετε, όπως τονίστηκε από μέλη της ομάδας, δηλαδή τον εκαπνισμό του λιμανιού από τα διάφορα πλοία που εισέρχονται εντός του. 

Αποφασίστηκε να γίνει έρευνα σε κάθε κατεύθυνση. Θα ζητηθούν εξηγήσεις από την ειδική υπηρεσία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και τον ΟΛΗΓ με αποστολή σχετικού εγγράφου και παράσταση και φυσικά η ομάδα ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας θα απευθυνθεί στους συμπολίτες μας προκειμένου να συναποφασίσουμε για τις περαιτέρω ενέργειές μας για την οριστική λύση του προβλήματος.

7. Στα πλαίσια της αρχής που ισχύει στην ομάδα για περιοδική εκπροσώπησή της, για το δίμηνο Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου 2016 την ομάδα θα εκπροσωπεί τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους: α) ΒΑΡΒΕΛΗ ΑΓΓΕΛΟ, β) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ, γ)ΦΑΤΣΙΟ ΑΛΚΗ 8. Η Ομάδα σας καλεί να γίνεται μέλη, φίλοι, της ομάδας.
Τα γραφεία της ομάδας είναι στην παλιά μαθητική εστία 2ος όροφος. Οι συνελεύσεις της ομάδας είναι πάντα ανοιχτές και γίνονται τακτικά κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα και ώρα 19:00.
Για τη Συμμετοχική ομάδα, η τριμελής επιτροπή εκπροσώπησης:
ΒΑΡΒΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΦΑΤΣΙΟΣ ΑΛΚΗΣ

paramythia-online.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Τι αποφάσισε η Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας στην συνέλευση των μελών
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 550242369677209580
item