Γιάννενα: Ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Γιάννενα: Ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Γιάννενα: Ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Σύμφωνα με τα προσφάτως δημοσιευμένα στοιχεία του εκδοτικού οίκου «U.S. News & World Report 2017» των Η.Π.Α., προκύπτει ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατέχει την 584η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε χίλια (1000) Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από εξήντα πέντε (65) χώρες, που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση και την πέμπτη (5η) θέση ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια.
Η συγκεκριμένη κατάταξη λαμβάνει υπόψη κριτήρια, όπως είναι η απήχηση στην έρευνα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των δημοσιεύσεων και ο δείκτης απήχησής τους, τα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί, οι συνολικές αναφορές, το ποσοστό των συνολικών δημοσιεύσεων που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις δέκα με τις περισσότερες αναφορές, οι διεθνείς συνεργασίες, και  η ερευνητική φήμη σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.
Μάλιστα, αναφορικά με τις Διεθνείς συνεργασίες, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει στην Παγκόσμια κατάταξη την εκατοστή πεντηκοστή θέση (150η).
"Αισθανόμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι για τη νέα αυτή επιτυχία του Πανεπιστημίου μας. 
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την προσπάθεια που καταβάλλει ο καθένας στον δικό του τομέα. 
Είμαστε αποφασισμένοι με δράσεις εξωστρέφειας να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με την ίδια συνέπεια, την ίδια υπευθυνότητα και την ίδια αποφασιστικότητα για το καλό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων."
Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το αρχείο κατάταξης:
http://www.usnews.com/education/best-global-universities/rankings?int=a27a09
vimanews.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2808774707732976285
Σχόλια
item