Λαμία: ΧΑΜΟΣ σε σχολείο Οι γονείς δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα
Κατάληψη στα σχολεία, όπου πρόκειται από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσουν μαθήματα τα 90 παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες, αποφάσισαν γονείς μαθητών των σχολείων που έχουν επιλεγεί για τη φιλοξενία των προσφυγόπουλων καθώς δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από αυτές τις αποφάσεις και σημειώνουν πως δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος από τους επιτελείς της εκπαίδευσης.
Τα προσφυγόπουλα για φέτος θα πηγαίνουν σχολείο ξεχωριστά, από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.
Ωστόσο, στα σχολεία που έχει προγραμματίσει η αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης να πάνε τα προσφυγόπουλα υπάρχει κλίμα αναστάτωσης και αντιδράσεις, παρά την αρχική συναίνεση, με συνέπεια να είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα ή αν θα υπάρξει κάποια αναβολή.
afb80a67bc75d19736f1757e64508c95_L.jpg
Τα σχολεία που έχουν επιλέγει είναι το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Μοσχοχωρίου και το 6o Δημοτικό σχολείο της Λαμίας. Στα σχολεία οι γονείς είναι ανάστατοι και υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων χωρίς να ερωτηθούν.
Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε Γενική Συνέλευση των γονιών στο 6o Δημοτικό σχολείο της Λαμίας, όπου κλήθηκαν οι αρμόδιοι παράγοντες της εκπαίδευσης και επικράτησε αναστάτωση, αφού οι γονείς επιτέθηκαν φραστικά στον Διευθυντή του σχολείου, αλλά και τον Διευθυντή της περιφερειακής Εκπαίδευσης.
DSC_0046(3).JPGΤελικά οι γονείς του 6ου Δημοτικού Λαμίας αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τη Δευτέρα, ενώ την Κυριακή το απόγευμα έχουν συνέλευση οι γονείς στο Μοσχοχώρι, οι οποίοι είναι επίσης ανάστατοι για να πάρουν αποφάσεις.
Πηγή : lamiareport