Τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για πρόεδρο του ΕΣΡ Τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για πρόεδρο του ΕΣΡ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για πρόεδρο του ΕΣΡ

Τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για πρόεδρο του ΕΣΡ

«Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις» επισημαίνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας Πολύδωρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και την αδυναμία επίτευξης διακομματικής συναίνεσης για τη συγκρότηση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου η ΝΔ καταθέτει τη δική της πρόταση και εισηγείται το πρόσωπο του Αθανασίου Κουτρομάνου, τέως προέδρου του Αρείου Πάγου για επικεφαλής του ΕΣΡ.

Η δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος 
«Οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί.
 
Γι’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση.

Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση.

Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.».


Τον Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνουν για πρόεδρο του ΕΣΡ στην ΝΔ

ΝΔ: Πρόταση για να αρθεί το αδιέξοδο με το ΕΣΡ φέρνει η υποψηφιότητα Κουτρομάνου


«Πρόταση άρσης του αδιεξόδου που θα δείξει αν η κυβέρνηση θέλει τη συμφωνία για το ΕΣΡ ή θα επιμείνει σε τακτικές 15μελούς», χαρακτηρίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη σημερινή εισήγηση να αναλάβει πρόεδρος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρομάνος. 

Όπως λένε οι ίδιες πηγές ο κ. Κουτρομάνος έχει τα χαρακτηριστικά που απαιτεί το Σύνταγμα για έναν επικεφαλής Ανεξάρτητης Αρχής. Δηλαδή διαθέτει διαφανή και άμεμπτη δημόσια πορεία, εγνωσμένο κύρος και χαίρει ευρύτατης αποδοχής.
 
Η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο της κυβέρνησης αφού ο προτεινόμενος για πρόεδρος του ΕΣΡ μπορεί να υποστηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και να αρθεί έτσι το αδιέξοδο που η κυβέρνηση δημιούργησε. 

Από την αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζεται πάντως ότι προηγείται η αποκατάσταση της θεσμικής τάξης με την επαναφορά των αρμοδιοτήτων που αφαιρεί ο αντισυνταγματικός νόμος Παππά. «Τα πρόσωπα έπονται των θεσμών», τονίζει η ΝΔ.
 


Epirusblog Gr
5 of 5
Τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για πρόεδρο του ΕΣΡ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5100449103365983889
Σχόλια
item