ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣΚίσσαμος Καστέλι πόλη....

Η Κίσσαμος (Καστέλι), πρωτεύουσα της επαρχίας Κισσάμου είναι μια σύγχρονη παραθαλάσσια πόλη.  Η οικονομία της βασίζεται τόσο στην παραγωγή αγροτικών προιόντων, φημισμένο  το Κισσαμίτικο ελαιόλαδο και το κρασί,  όσο και στον τουρισμό και το εμπόριο παρόλο που η περιοχή θεωρείται ακόμα αναπτυσσόμενη.

Συγκριτικό πλεονέκτημα για την πόλη της Κισσάμου είναι ότι έχει διατηρήσει τον γραφικό χαρακτήρα της και η τουριστική ανάπτυξη που έχει δεχθεί δεν την έχει αλλοιώσει σαν πόλη. 
Μακριά λοιπόν από τον απρόσωπο μαζικό τουρισμό , ο επισκέπτης στην Κίσσαμο θα έχει την ευκαιρία να περάσει τις διακοπές του ανάμεσα στους ντόπιους και να γνωρίσει τα έθιμα και τις παραδόσεις τους μέσα από μια σειρά πλούσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. 
Επίσης  οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή όπως περιπατητικός τουρισμός και αγροτουρισμός αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες με φυσιολατρικό ενδιαφέρον.  
Η Κίσσαμος είναι μια φιλόξενη πόλη άρτια οργανωμένη και αυτόνομη. Υπάρχουν τράπεζες , ταχυδρομείο , κέντρο υγείας , καταστήματα όλων των ειδών και βέβαια καφέ μπαρ και εστιατόρια σε διάφορα σημεία της πόλης κεντρικά και παραλιακά.
Ξεχωριστή είναι η παραλία τελωνίου όπου κατά μήκος ενός πεζόδρομου δίπλα στη θάλασσα θα βρείτε μαζεμένα καφέ-μπαρ και εστιατόρια ανοιχτά από το πρωί έως αργά το βράδυ.
Το αρχαιολογικό μουσείο της Κισσάμου, βρισκεται στην κεντρική πλατεία Στρατηγού Τζανακάκη. Είναι ένα διατηρητέο κτήριο με  σύγχρονους χώρους που φιλοξενεί αξιόλογα ευρήματα της περιοχής από τους ρωμαϊκούς  ελληνιστικούς χρόνους. Πολύ εντυπωσιακά είναι τα ψηφιδωτά του μουσείου που έχουν μείνει αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων.
Ιδιαίτερα γραφική  η οδός Σκαλίδη, με τα μικρά εμπορικά μαγαζιά και τα καφενεία υπήρξε το παλιό κέντρο της πόλης «παλιά αγορά» έως και σήμερα. Χαρακτηριστική είναι η αρχιτεκτονική των  διατηρητέων κτηρίων με τις παραδοσιακές καμάρες.  
 Η Λίμνη, το μικρό γραφικό ψαρολίμανο της Κισσάμου (1,5χμ από το κέντρο) με τις ψαροταβέρνες που βρίσκονται εκεί αποτελεί βασικό στοιχείο της παραδοσιακής πλευράς της Κισσάμου. Επίσης το εκκλησάκι του Αη Γιάννη Ντάμιαλη,  χτισμένο μέσα σένα βράχο από το 10ο αιώνα (ανακατασκευάστηκε το 1947)και δίπλα του το μικρό τούνελ που  οδηγεί στην ομώνυμη παραλία του Ντάμιαλη με τα βότσαλα και τα βαθιά καθαρά νερά θα σας γοητεύσουν.    
Το Κισσαμίτικο λιμάνι είναι ο συνδετικός κρίκος της Κρήτης με τα Κύθηρα και την Πελοπόννησο, ενώ υπάρχει και δρομολόγιο προς Πειραιά μία φορά την εβδομάδα. Επίσης καθημερινά αναχωρεί από το λιμάνι κρουαζιερόπλοιο προς το νησάκι της Γραμβούσας και τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου.

ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Epirusblog Gr
5 of 5
Κίσσαμος Καστέλι πόλη....
ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Epirusblog Gr
5 of 5
Κίσσαμος Καστέλι πόλη....
photos 9104080194133564663
Σχόλια
item