Γιάννενα: ΜΕΤΣΟΒΟ - Αισιόδοξα μηνύματα ενόψει Χριστουγέννων

Γιάννενα: ΜΕΤΣΟΒΟ - Αισιόδοξα μηνύματα ενόψει Χριστουγέννων
Η ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων, παραμένει ένας από τους κορυφαίους ελληνικούς
χειμερινούς προορισμούς – Από τον Σεπτέμβριο άρχισαν φέτος οι κρατήσεις από επισκέπτες που θα βρεθούν στην περιοχή τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς για τις εορτές των Χριστουγέννων, αποτελεί κάθε χρόνο το πανέμορφο Μέτσοβο, κάτι που αποδεικνύεται και για φέτος, βλέποντας κανείς το πώς κινούνται οι κρατήσεις των επισκεπτών.

Οι επαγγελματίες του Μετσόβου, όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν όχι μόνο να φέρουν τους επισκέπτες στην πόλη τους και στη γύρω περιοχή, αλλά να τους αφήσουν ευχαριστημένους, ώστε να ξαναέρθουν ή κάθε φορά να παρατείνουν τη διαμονή τους.

Οι πολύ καλές υπηρεσίες προς τον επισκέπτη, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα καλά ξενοδοχεία και οι καλές τιμές, δίνουν και φέτος αισιόδοξα μηνύματα για το πώς θα κινηθούν οι πληρότητες και φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Άλλωστε για τους επαγγελματίες του Μετσόβου, η περσινή περίοδος ήταν μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, παρά την κρίση, αφού οι πληρότητες έφτασαν το 100% και μάλιστα με αρκετές ημέρες διανυκτερεύσεων για τους περισσότερους επισκέπτες.

Μία αντίστοιχη εικόνα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και τη φετινή χρονιά, με τις κρατήσεις να έχουν ξεκινήσει ήδη από το Σεπτέμβριο και να συνεχίζονται και αυτές τις ημέρες.

Σε δηλώσεις του χθες στο Ioannina TV, ο δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της επισκεψιμότητας και των προτερημάτων του Μετσόβου.

«Μακάρι να έχουμε χιόνι τα Χριστούγεννα, για να δουλέψουν και τα χιονοδρομικά κέντρα. Τα δύο τελευταία χρόνια η περιοχή μας βρίσκεται στους έξι καλύτερους χειμερινούς προορισμούς του πλανήτη και αυτό δημιουργεί μεγάλες υποχρεώσεις και αυξημένες ευθύνες για όλους όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τομέα του τουρισμού», σημείωσε ο κ. Τζαφέας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων – καταλυμάτων Μετσόβου Στέργιος Κασσάρος τόνισε πως τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, όμως γενικότερα η χρονιά δεν κρίνεται ιδιαίτερα καλή, ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής και τις οικονομικές δυσκολίες των Ελλήνων.

«Το Μέτσοβο έχει αναδειχθεί ως κορυφαίος ελληνικός χειμερινός προορισμός, γιατί διαθέτει εξαιρετικές υποδομές καταλυμάτων, άριστες υποδομές εστίασης, χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται κοντά και υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Οι τιμές επίσης εδώ και πολύ καιρό βρίσκονται σε πολύ λογικά επίπεδα, ίσως μάλιστα σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε και σε καθημερινές να είναι οι καλύτερες τιμές της αγοράς», σημείωσε ο κ. Κασσάρος.

Ενίσχυση της επισκεψιμότητας

Από την άλλη, εδώ και αρκετά χρόνια οι επαγγελματίες του Μετσόβου, σε συνεργασία με τον Δήμο, επιχειρούν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Το «όπλο» για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, είναι η προβολή του Μετσόβου, μέσα από τη συμμετοχή των επαγγελματιών, αλλά και του Δήμου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Ο κ. Κασσάρος τόνισε πως υπάρχουν τομείς που παρουσιάζουν εμφανή βελτίωση τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν όμως και άλλοι οι οποίοι παρουσιάζουν στασιμότητα.

Θέματα όπως το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από όλους όσοι έχουν την ευθύνη.

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας τόνισε πως η δημοτική αρχή καταβάλλει μία συντονισμένη προσπάθεια σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Ηπείρου και με την τοπική κοινωνία, ώστε να αναδειχθούν και άλλα πλεονεκτήματα της περιοχής όπως είναι τα πιστοποιημένα μονοπάτια.

Ο περιπατητικός και ορειβατικός τουρισμός παρουσιάζει τεράστια αύξηση τα τελευταία χρόνια και στην Ήπειρο, με το Μέτσοβο να διαθέτει ένα από τα τρία διεθνώς πιστοποιημένα μονοπάτια σε ολόκληρη τη χώρα.

Μία προσπάθεια που ξεκίνησε από τον μεγάλο αγώνα δρόμου «Ursa Trail» και η οποία μέσα σε δύο μόλις χρόνια συνάντησε τεράστια απήχηση και πολύ θετικά αποτελέσματα.

anex.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΜΕΤΣΟΒΟ - Αισιόδοξα μηνύματα ενόψει Χριστουγέννων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2582636426617924888
item