Πρέβεζα: Το Δ.Λ.Τ Πρέβεζας ζητά 82χιλ ευρώ από την Μαρίνα για κατανάλωση ρεύματος… κατά προσέγγιση!!! Πρέβεζα: Το Δ.Λ.Τ Πρέβεζας ζητά 82χιλ ευρώ από την Μαρίνα για κατανάλωση ρεύματος… κατά προσέγγιση!!! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Το Δ.Λ.Τ Πρέβεζας ζητά 82χιλ ευρώ από την Μαρίνα για κατανάλωση ρεύματος… κατά προσέγγιση!!!

Πρέβεζα: Το Δ.Λ.Τ Πρέβεζας ζητά 82χιλ ευρώ από την Μαρίνα για κατανάλωση ρεύματος… κατά προσέγγιση!!!
Χωρίς να υπάρχει πραγματογνωμοσύνη και με βάση τα στοιχεία της κατανάλωσης ρεύματος που έχουν καταγραφεί κατά το τελευταίο έτος, το Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας κατά πλειοψηφία, σε συνεδρίασή του ζητά από την Μαρίνα ποσό 82χιλ ευρώ για τρία προηγούμενα χρόνια.
Συγκεκριμένα, με απόφασή του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας ενέκρινε κατά πλειοψηφία να εισπράξει από την Μαρίνα (Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας Ανώνυμη Εταιρία Ειδικού Σκοπού) το ποσό των 82.374,934 ευρώ για κατανάλωση ρεύματος από την εταιρία για το διάστημα από 12/06/2012 έως 28/09/2015.
Μάλιστα η απόφαση κάνει λόγο για άμεση καταβολή του ποσού διαφορετικά θα προβεί σε ταμειακή βεβαίωση στην Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας.
Σύμφωνα με το απόσπασμα του πρακτικού, το ποσό αυτό φαίνεται να προέκυψε, για το παραπάνω διάστημα που δεν υπήρχε μετρητής, κατ εκτίμηση, με βάση τις μετρήσεις κατανάλωσης από 29/09/2015 έως και 28/09/2016, σύμφωνα με την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δ.Λ.Τ..
Για το προηγούμενο διάστημα η κατανάλωση ρεύματος που καταγράφηκε αφορούσε και άλλες δραστηριότητες εντός του λιμανιού χωρίς να έχει υπάρξει εγκατάσταση μετρητή ξεχωριστός για την Μαρίνα.
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Τέφας Ηλίας που παραβρίσκονταν στην συνεδρίαση, αποδέχθηκε ότι υπάρχει οφειλή, διαφώνησε όμως με το ύψος αυτής, μιας και τα προηγούμενα χρόνια και οι εγκαταστάσεις ήταν λιγότερες και η πληρότητα μικρότερη. Πρότεινε να οριστεί πραγματογνώμονας ο οποίος και θα ορίσει το ύψος της οφειλής.
Η πρόεδρος του Δ.Λ.Τ., Παρθενία Καζάκου, ζήτησε να καταβληθεί το παραπάνω ποσό με βάση τις μετρήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο έτος, κατά προσέγγιση και ενδεικτικά.
Από την πλευρά του ο Διονύσης Καλλίνικος εξέφρασε τις αμφιβολίες του λόγω έλλειψης πραγματογνωμοσύνης, ως προς το ποσό, μιας και η οφειλή υπάρχει, ενώ δεν μπορεί με αυτόν τον τρόπο να καθοριστεί το ακριβές ποσό που αντιστοιχεί στην πραγματική κατανάλωση.
Ο Λιμενάρχης κ. Τιφτικίδης, διαχώρισε την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δ.Λ.Τ. σε δύο σκέλη. Το ένα η διαπίστωση της οφειλής και το δεύτερο το ύψος αυτής, η οποία θα πρέπει να προσδιοριστεί από μελέτη και να κατατεθεί στο Δ.Σ..
Αν και ο κ. Παππάς ήταν θετικός στο γεγονός ότι πραγματογνώμονας θα πρέπει να καθορίσει το ύψος της οφειλής, στο τέλος και σύμφωνα με τα πρακτικά μειοψήφησαν της απόφασης μόνο ο κ. Καλλίνικος και ο κ. Τιφτικίδης.
Και όλ αυτά γιατί δεν είχε εγκατασταθεί από την αρχή μετρητής…
Πηγή: pamepreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Το Δ.Λ.Τ Πρέβεζας ζητά 82χιλ ευρώ από την Μαρίνα για κατανάλωση ρεύματος… κατά προσέγγιση!!!
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 6297092225617574768
Σχόλια
item