Πρέβεζα: Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-την Κυριακή 6 Νοεμβρίου Πρέβεζα: Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-την Κυριακή 6 Νοεμβρίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Πρέβεζα: Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Πολλά τα οφέλη του μητρικού θηλασμού για το παιδί και τη μητέρα-
Στήριξη και ενημέρωση στις μητέρες από τη Μαιευτική -Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας-
Εκδήλωση, την Κυριακή, στο Πολιτιστικό Κέντρο
Για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού για το παιδί αλλά για τα πολλά πλεονεκτήματα για την ίδια την μητέρα μίλησαν οι μαίες της Μαιευτικής -Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Καρύπογλου Βιβή και Σταύρακα Ελένη στην εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας «Νωρίτερα δε γίνεται» και στην Αθηνά Παππά με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.
Οι μαίες παρότρυναν τις μέλλουσες μανούλες να ενδιαφερθούν να μάθουν και τελικά να μη χάσουν αυτή την μαγική και συγκλονιστική εμπειρία.
Τόσο η κ. Καρύπογλου Βιβή όσο και η κ. Σταύρακα Ελένη θύμισαν ότι η Μαιευτική -Γυναικολογική κλινική στέκεται δίπλα στις νέες μητέρες και στην προσπάθειά τους παρέχοντας στήριξη , ενημέρωση και ενθάρρυνση για να συνεχίσουν την πολύτιμη αυτή διαδικασία.
Εν τω μεταξύ “Θηλασμός: Κλειδί για την Αειφόρο Ανάπτυξη" είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει η Μαιευτική -
Γυναικολογική κλινική και το παιδιατρικό Τμήμα του Γ.Ν Πρέβεζας, στo πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας. 
Το θέμα της εκδήλωσης συνδέεται με τους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με ορίζοντα το 2030, οι οποίοι υιοθετήθηκαν από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία των Κρατών-Μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του 2015. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης The Lancet, τα οποία επικαλείται η WABA, η πλήρης αξιοποίηση του θηλασμού μπορεί να σώσει τη ζωή 823.000 παιδιών και να συνεισφέρει 302 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην παγκόσμια οικονομία.
Το νέο σχέδιο δράσης της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού δείχνει μια σχέση με την εκστρατεία για την επίτευξη των Στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης, αλλά τοποθετεί το βρέφος και τους φροντιστές του στο κέντρο.


Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-την Κυριακή 6 Νοεμβρίου
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 2440696803740892781
Σχόλια
item