Πρέβεζα: Με επικουρικό παθολόγο "ενισχύεται" το Κ.Υ. Πάργας-Με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ συναντήθηκε ο Κ. Μπάρκας

Πρέβεζα: Με επικουρικό παθολόγο "ενισχύεται" το Κ.Υ. Πάργας-Με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ συναντήθηκε ο Κ. Μπάρκας
Συνάντηση με το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργο Γιαννόπουλο, είχε ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας, Κ ώστας Μπάρκας, το μεσημέρι της Τρίτης, 15 Νοεμβρίου, στην Πάτρα.
Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Νομού Πρέβεζας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο Κώστας Μπάρκας εξέθεσε τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στον Γιώργο Γιαννόπουλο και στάθηκε στην αναγκαιότητα ενδυνάμωσης των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δίνοντας έμφαση στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Δήμου Πάργας.
Από την πλευρά του ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. έδειξε κατανόηση για τα προβλήματα που υπάρχουν, τόνισε τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται για τη στήριξη και την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και ενημέρωσε τον Κώστα Μπάρκα για την έγκριση της πρόσληψης ενός επικουρικού γιατρού, ειδικότητας παθολογίας, στο Κέντρο Υγείας Πάργας, βάσει της πρόσφατης απόφασης του υπουργείου Υγείας (αρ. πρωτ. Απόφασης Α2Α/ΓΠ 85167/11.11.2016).
Ο Κώστας Μπάρκας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Σήμερα πραγματοποίησα συνάντηση με τον διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. για τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Νομού Πρέβεζας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχει η βούληση τα Κέντρα Υγείας στην περιοχή μας, όχι μόνο να μείνουν όρθια, αλλά να αναβαθμιστούν και να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υγειονομική περίθαλψη σε όλους τους συμπολίτες μας. Και αυτό, γιατί για εμάς η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι προνόμιο για λίγους.
Ήδη, το πρώτο βήμα έγινε. Η άμεση πρόσληψη ενός παθολόγου γιατρού θα βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάργας και αυτό θα αποδειχθεί στην πράξη. Στοίχημά μας αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση τόσο του Κέντρου Υγείας στην Πάργα , όσο και του Κέντρου Υγείας στο Καναλάκι.
Ο Δήμος Πάργας αποτελεί τον νούμερο ένα τουριστικό προορισμό της Ηπείρου το καλοκαίρι και οφείλουμε να διασφαλίσουμε αξιοπρεπή, δωρεάν, δημόσια παροχή υπηρεσιών Υγείας στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της.
Βήμα-βήμα, με επιμονή και αποφασιστικότητα, εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς αυτή τη κατεύθυνση».
Η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ αναφέρει:
Σύμφωνα με την αριθμ. Α2α/ΓΠ 85167/11.11.2016 Απόφαση του Υπουργού Υγείας εγκρίθηκε η πρόσληψη Επικουρικών Ιατρών για τα παρακάτω Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ ως εξής:
ype1
Από το γραφείο τύπου του βουλευτή Κ. Μπάρκα 
atpreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Με επικουρικό παθολόγο "ενισχύεται" το Κ.Υ. Πάργας-Με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ συναντήθηκε ο Κ. Μπάρκας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2102700892505791385
item