Θέλετε να αυξήσετε το μισθό σας; Κοιμηθείτε 60 λεπτά επιπλέον την εβδομάδα!

 Θέλετε να αυξήσετε το μισθό σας; Κοιμηθείτε 60 λεπτά επιπλέον την εβδομάδα!
Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, για να αυξήσουμε τις ετήσιες απολαβές μας κατά 5%, δεν έχουμε παρά να κοιμηθούμε επιπλέον 60 λεπτά την εβδομάδα.

Η έρευνα αποδεικνύει πως, οι ώρες που κοιμόμαστε επηρεάζουν σαφώς τον μισθό μας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”. 
Με τους περισσότερες επιστήμονες να επικεντρώνουν την έρευνά τους στον τρόπο με τον οποίο η ποσότητα και η ποιότητα του ύπνου έχει αντίκτυπο στην υγεία μας, υπήρξαν κάποιοι ερευνητές οι οποίοι προτίμησαν να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους οι ώρες που περνάμε στα χέρια του Μορφέα επηρεάζουν τον… μισθό μας.
Επιστήμονες από το “Wlliams College” στη Μασαχουσέτη και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, ο ύπνος είναι καταλυτικός σε ότι αφορά τις μισθολογικές απολαβές.
 Σύμφωνα με τους επικεφαλής της μελέτης, Μάθιου Γκίμπσον και Τζέφρι Σράντερ, δεν αρκεί βεβαίως μόνο ο ύπνος για να είναι κανείς αποτελεσματικός στην δουλειά του. «Θα πρέπει να υπάρχει η διάθεση και η όρεξη για ένα καλύτερο εργασιακό αποτέλεσμα», προσθέτουν.
Οι Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν πως, σε χώρες όπου η μέρα είναι μικρότερη από την νύχτα, οι άνθρωποι κοιμούνται περισσότερες ώρες και επίσης κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Για τους εργασιομανείς, η έρευνα δεν είναι ενθαρρυντική. 
Η κατηγορία αυτή των εργαζομένων πιστεύει πως, αν ξυπνήσει νωρίτερα από τους άλλους, θα είναι πιο αποδοτικοί όταν φθάσουν στο γραφείο. Λάθος λέει η ειδικός Τζέφρι Σράντερ στην βρετανική εφημερίδα “Guardian” επισημαίνοντας πως, κατά την διάρκεια της δουλειάς, όσοι είχαν ευχαριστηθεί τον ύπνο, ήταν πιο αποτελεσματικοί.


πηγή: protothema.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Θέλετε να αυξήσετε το μισθό σας; Κοιμηθείτε 60 λεπτά επιπλέον την εβδομάδα!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1809271188850658029
item