Με λεφτά από τα ...σεντούκια πληρώσαμε φόρους 5 δισ. ευρώ Με λεφτά από τα ...σεντούκια πληρώσαμε φόρους 5 δισ. ευρώ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Με λεφτά από τα ...σεντούκια πληρώσαμε φόρους 5 δισ. ευρώ

Με λεφτά από τα ...σεντούκια πληρώσαμε φόρους 5 δισ. ευρώ
Ένα μεγάλο μέρος των φόρων (ΕΝΦΙΑ, φόροι εισοδήματος), που υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ, πληρώθηκε από τα χρήματα που βρίσκονται... στα σεντούκια ή σε θυρίδες.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας, που επικαλείται η Καθημερινή, το χρήμα που κυκλοφορεί και δεν είναι κατατεθειμένο σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μειώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου στα 14,5 δισ. ευρώ από τα 20,9 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2015.  

Πρόκειται για το χρήμα που υπάρχει σε θυρίδες και σε στρώματα και στο οποίο εάν προστεθούν και αυτά που διατηρούν οι Έλληνες  εκτός τραπεζικού συστήματος με βάση την κατανομή σε χαρτονομίσματα της ΕΚΤ, φθάνει τα 43,8 δισ. ευρώ.

Η μείωση του χρήματος που είναι σε στρώματα και θυρίδες κατά 5 δισ. ευρώ περίπου τους τελευταίους μήνες, κατευθύνθηκε για την πληρωμή των φόρων.

Το ποσό που εισπράχθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, ανήλθε στα 3,7 δισ. ευρώ, ενώ εάν προστεθούν και άλλα 2,6 δισ. ευρώ που είναι ο ΕΝΦΙΑ που αναλογεί στα φυσικά πρόσωπα, οι καθαρές εισπράξεις του δημοσίου φθάνουν έως και τον Ιανουάριο του 2016 στα 6,3 δισ. ευρώ.
Epirusblog Gr
5 of 5
Με λεφτά από τα ...σεντούκια πληρώσαμε φόρους 5 δισ. ευρώ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 149747768315391637
Σχόλια
item