Άρτα: ΕΚ Άρτας - Στήριξη στον αγώνα των 40 εργαζομένων στην εταιρία ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ (ΓΑΝΤΖΟΥΛΑ)

Άρτα: ΕΚ Άρτας - Στήριξη στον αγώνα των 40 εργαζομένων στην εταιρία ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ (ΓΑΝΤΖΟΥΛΑ)
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας στηρίζει τον αγώνα των 40 εργαζομένων στην εταιρία ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ (ΓΑΝΤΖΟΥΛΑ) στο εργοτάξιο στην Άρτα που έχει αναλάβει την εκτέλεση έργων για λογαριασμό της ΔΕΔΔΗΕ όπου από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ στον καθένα τους. 


Οι εργαζόμενοι παρουσία του προέδρου της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του συνδικάτου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων μέσα από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 στο χώρο του εργοταξίου αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Η λογική του να βάλουμε πλάτη για να «βοηθήσουμε την εταιρία» δεν βοήθησε τους εργαζόμενους,αντίθετα τους έφτασε στο σημείο να μην μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Ο μόνος δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι είναι ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης με βάση της σύγχρονες ανάγκες μας.

Μεγάλες είναι όμως οι ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά που με όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν τα τελευταία χρόνια από τη μία οδηγούν τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση και από την άλλη δίνουν γη και ύδωρ στους εργολάβους και τους βιομήχανους.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, τον όμιλο της ΔΕΗ και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση ώστε να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να σταματήσουν το απαράδεκτο καθεστώς της εργολαβοποίησης και του εργασιακού μεσαίωνα που τη συνοδεύει. 

Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον όμιλο της ΔΕΗ με τους εργαζόμενους στους εργολάβους και τους συμβασιούχους που είναι μόνιμα σε ομηρία.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους της ΤΡΙΚΑΤ, παλεύοντας παράλληλα για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας στον οποίο θα εντάσσεται και η ΔΕΗ για να έχουμε εργαζόμενους με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, φτηνό ρεύμα και σύγχρονες υπηρεσίες με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας για το λαό. 

maxitisartas.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: ΕΚ Άρτας - Στήριξη στον αγώνα των 40 εργαζομένων στην εταιρία ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ (ΓΑΝΤΖΟΥΛΑ)
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6833068742099259404
item