Πρέβεζα: Μαρκουλάκης, Ναυπλιώτου, Ορφανός μιλούν για την Κασσώπη - 32χιλ ευρώ έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα Πρέβεζα: Μαρκουλάκης, Ναυπλιώτου, Ορφανός μιλούν για την Κασσώπη - 32χιλ ευρώ έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Μαρκουλάκης, Ναυπλιώτου, Ορφανός μιλούν για την Κασσώπη - 32χιλ ευρώ έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα

Μαρκουλάκης, Ναυπλιώτου, Ορφανός μιλούν για την Κασσώπη - 32χιλ ευρώ έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα
Κάτι παραπάνω από 32χιλ ευρώ έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα για την μελέτη αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης.
Το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης είναι κτισμένο στις νότιες υπώρειες του Ζαλόγγου και έχει μια μοναδική θέα προς τη χερσόνησο της Πρέβεζας, τον Αμβρακικό κόλπο, το Ιόνιο πέλαγος, τη Λευκάδα και τα Ακαρνανικά όρη. Κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. και φιλοξενούσε 6.000 θεατές. 
Στο θέατρο λάμβαναν χώρα μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και πολιτικές συναθροίσεις του «Κοινού των Κασσωπαίων». 

2.500 χρόνια μετά το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης στέκει ακόμη αγέρωχο στην πλαγιά του Ζαλόγγου και γοητεύει κάθε επισκέπτη. Τα σημάδια φθοράς που του έχει αφήσει ο χρόνος είναι εμφανή.

Το «Διάζωμα» και η Εθνική Τράπεζα, Εταιρικό μέλος του Σωματείου, υλοποιούν το πρόγραμμα Crowdfunding για την ανάδειξη του σπουδαίου αρχαίου θεάτρου.
Συνολικά απαιτούνται 80χιλ ευρώ και η δράση που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο θα διαρκέσει έως 31 Δεκεμβρίου 2016.
Στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας του Διαζώματος, για την συγκέντρωση αυτών των χρημάτων, το οποίο έχει ήδη αναθέσει τη μελέτη, επιστρατεύτηκαν γνωστοί ηθοποιοί.
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Μαρία Ναυπλιώτου και ο Νίκος Ορφανός μιλούν στο παρακάτω βίντεο για την Κασσώπη.


pamepreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Μαρκουλάκης, Ναυπλιώτου, Ορφανός μιλούν για την Κασσώπη - 32χιλ ευρώ έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 4840097714874150245
Σχόλια
item